Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2023-03-23 22:17:21.0

Затверджено Порядок прийому – 2023

Сьогодні, 15 березня 2023 року, вийшов наказ Міністерства освіти і науки України № 276 «Про затвердження Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році». Тепер Порядок прийому-2023 має пройти державну реєстрацію в Міністерстві юстиції, після чого він набуде чинності.

Основні новації:

1. Вступники на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра (освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра) вступатимуть за результатами національного мультипредметного тесту 2023/2022 років або ЗНО 2020-2021 років. НМТ-2023 складається з трьох предметів – українська мова та математика обов’язково, третій предмет на вибір з 5 (історія України, іноземна мова (англійська, французька, німецька або іспанська), біологія, хімія або фізика). У кожного предмета НМТ свій ваговий коефіцієнт у обрахунку конкурсного бала. Коефіцієнт залежить від спеціальності та встановлюється на рівні країни Міністерством освіти і науки.

2. Вступники на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра (освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра) вступатимуть для здобуття ступеня бакалавра в межах спільних широких конкурсів у відповідних групах спеціальностей.

3. Вступників до магістратури зараховуватимуть за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ) (який поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської на вибір вступника)) для всіх спеціальностей та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) (на спеціальності галузей знань «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини») та фахового іспиту в закладі освіти для вступу на інші спеціальності.

4. За результатами розгляду мотиваційного листа можна буде вступити на контракт на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра (освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра) та освітнього ступеня бакалавра на навчання на спеціальності, яким надається особлива підтримка (Додаток 6 до Порядку прийому).

5. Подати можна до 5 заяв за державним замовлення та до 15 заяв за кошти фізичних та / або юридичних осіб за всіма формами здобуття освіти та всіма базами вступу. Загалом можна подати до 20 заяв.

6. Буде розширено функціонал особистого електронного кабінету вступника, який дозволятиме подавати як заяви вступників для участі в конкурсному відборі, так і заяви для участі у вступних випробуваннях (крім НМТ).

7. Вступники будуть допускатись до конкурсного відбору на місця державного замовлення та можуть бути рекомендовані або переведені на такі місця в разі наявності конкурсного бала не менше ніж 130,000 (не менше 140 для спеціальностей 081 Право та 281 Публічне управління та адміністрування).

 
 Новини ( 1 ... 15 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 281, зареєстрованих: 0, гостей: 281. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського