Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2009-04-25 08:51:56.0

Наукова конференція молодих учених на ФПМ

    Одним з головних завдань дослідницького університету є підготовка висококваліфікованих наукових кадрів. Така підготовка здійснюється через магістратуру та аспірантуру. Причому особливої уваги заслуговує саме магістерська підготовка, бо вона є основою для формування майбутнього української науки.

    Магістерська підготовка ґрунтується на залученні студентів до наукової роботи. Магістр має брати безпосередню участь у проведенні наукових досліджень, уміти аналізувати та узагальнювати отримані наукові результати, а також представляти результати своїх досліджень науковій спільноті шляхом виступів та обговорень на семінарах і конференціях, опублікування наукових статей.

Для того, щоб надати молодим науковцям більше можливостей для оприлюднення результатів своєї наукової та інноваційної діяльності, на факультеті прикладної математики започатковано наукову конференцію магістрантів та аспірантів «Прикладна математика та комп’ютинг» (ПМК), яка щорічно проводитиметься у нашому університеті.

    Перша конференція ПМК-2009 відбулася 15-17 квітня 2009 року. Вона зібрала близько ста учасників – студентів і аспірантів ФПМ, їхніх наукових керівників, а також гостей з інших факультетів.

    Конференцію відкрив голова оргкомітету д.т.н., проф. Дичка І.А., декан ФПМ. Він сформулював мету і задачі нової конференції, розповів про історію виникнення терміну „комп’ютинг” та  пояснив учасникам вибір назви конференції. Пленарне засідання продовжила доповідь члена програмного комітету к.т.н., доц. Маслянка П.П. «Прикладна математика і системна інженерія інформаційно-комунікаційних систем», яка викликала зацікавленість усіх присутніх. Далі конференція продовжила роботу у двох секціях – «Прикладна математика» і «Комп’ютинг».

    Організатори передбачили достатньо широку тематику конференції, що відбиває сучасний стан комп’ютерної науки. В рамках конференції можна було почути доповіді з прикладної математики, системної інженерії, моделювання складних систем, захисту інформації в інформаційно-комунікаційних-системах, апаратно-програмних засобів комп’ютеризованих і комп’ютерних систем та мереж, компонентів та пристроїв обчислювальної техніки і систем керування, фізико-технологічних, алгоритмічних, логічних та мовно-програмних основ проектування технічних та програмних засобів, кодування та ущільнення даних, веб-технологій, комп’ютерної графіки тощо. Такий діапазон тем доповідей свідчить про різноманітність наукових інтересів молодих вчених.

    Отже, проведена наукова конференція «Прикладна математика та комп’ютинг» ПМК-2009 безперечно втілила основну мету організаторів –  створити умови для апробації магістрантами результатів проведених наукових досліджень в рамках виконуваної магістерської роботи. Крім того, конференція дала можливість аспірантам оприлюднити результати своїх наукових досліджень. Виступити на конференції також змогли студенти молодших курсів, які активно займаються науковою роботою. Робочими мовами конференції були українська, російська й англійська.

    За результатами роботи конференції ПМК-2009 був виданий збірник тез доповідей. Для багатьох студентів це була перша наукова публікація. Незважаючи на це, більшість з опублікованих доповідей відзначає достатньо високий науковий рівень, що свідчить про гідні перспективи української науки.

 
 Новини ( 301 ... 315 )
RSS
2009-08-31 ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 204, зареєстрованих: 0, гостей: 204. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського