Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-04-30 22:17:02.0

Команда ФПМ – призер олімпіади «Системне програмування» 2007

З 10 по 13 квітня у м. Харкові в Національному технічному університеті “Харківський політехнічний інститут” (НТУ “ХПІ”) відбулась ІХ Всеукраїнська олімпіада з системного програмування, в якій від нашого університету взяла участь команда факультету прикладної математики. До неї увійшли студенти старших курсів ФПМ Микола Лось, Віталій Ніколенко, Ігор Дроздинський. Наша команда посіла третє місце серед команд з 35 вищих навчальних закладів України. Загальна кількість учасників сягнула 115 осіб.

Олімпіада «Системне програмування», яку НТУ “ХПІ” проводить з 1999 р., виявляє знання та вміння студентів в області сучасних методів і технологій програмування. При цьому обов’язково враховується якісний рівень застосованих алгоритмів. Члени журі аналізують кожне рішення за десятьма встановленими критеріями. У випадку істотної новизни виконання будь-якого з критеріїв, бали за нього можуть бути збільшені загальним рішенням журі на величину до 30%.

Учасник команди ФПМ, студент шостого курсу Ігор Дроздинський, розповідає, що олімпіада проводилась у два тури. На першому турі (теоретичному, без використання комп’ютерів) конкурсанти отримали по 25 запитань з різних дисциплін підготовки сучасних програмістів. Кожне запитання містило п’ять варіантів відповідей. Потрібно було вказати номер правильної відповіді. За результатами першого туру 85 студентів, у тому числі всі учасники команди факультету прикладної математики НТУУ «КПІ», отримали право на участь у другому турі – програмуванні на комп’ютерах. На вирішення п’яти конкурсних задач другого туру кожний студент мав чотири години.

«Для проходження теоретичного туру значно допомогли знання з курсів "Прикладна теорія цифрових автоматів" та "Основи проектування трансляторів", які викладаються на нашому факультеті.», – ділиться враженнями Ігор Дроздинський. «У практичному турі більше знадобились знання, набуті в процесі самоосвіти.»

«Олімпіада була організована досить добре і всі заходи пройшли успішно,» – відзначає інший учасник команди, шостикурсник Микола Лось. «Хоча наступного року я вже не зможу поїхати на олімпіаду, тому що вже не буду студентом, я хотів би побажати організаторам зберегти та примножити те, що добре, а учасникам наступної олімпіади – успіху!»

«За що я вдячний організаторам олімпіади?» – розмірковує наймолодший учасник команди, студент п’ятого курсу ФПМ Віталій Ніколенко. «За те, що був шанс з’їздити до Харкова. I, звичайно, за те, що познайомилися з колегами з різних частин України.»

 
 Новини ( 376 ... 390 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 202, зареєстрованих: 0, гостей: 202. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського