Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2009-11-04 22:24:11.0

Семінар Microsoft на ФПМ

    Корпорація Microsoft веде активну політику щодо підтримки вищих навчальних закладів. Це, зокрема, здійснюється за допомогою програм співробітництва, основними з яких є підписка на ліцензоване програмне забезпечення MSDN Academic Alliance та програма «Академія інформаційних технологій Microsoft».

    З факультетом прикладної математики представництво Microsoft в Україні співпрацює вже не перший рік. Це співробітництво насамперед стосується проведення інформаційно-пізнавальних та навчальних семінарів для викладачів і студентів ФПМ. Відбуваються вони доволі часто, так що скоро їх складно бути перелічити по пальцям рук.
    І ось 28 жовтня був проведений черговий семінар на ФПМ, куди завітали представники «Microsoft Україна»: Сергій Байдачний, спеціаліст з розробки програмного забезпечення, та Юрій Доманчук, співробітник департаменту з управління персоналом. Семінар розпочався з короткого виступу Юрія Доманчука, який розповів присутнім про наявні можливості щодо проходження практики та подальшої роботи у корпорації Microsoft. Далі Сергій Байдачний проінформував учасників семінару
про Imagine Cup – міжнародний технологічний конкурс для студентів, який проводиться компанією Microsoft вже 6 років поспіль. Конкурс відбувається у кількох номінаціях, серед яких кожний зацікавлений зможе знайти те, що йому до вподоби (більш детальна інформація знаходиться на сайті Imagine Cup). Пан Байдачний розповів про успіхи України на минулому конкурсі Imagine Cup’09, всесвітній фінал якого відбувся у Єгипті: учасники з України посіли треті місця у номінаціях «Embedded Development» та «Short Film». На Imagine Cup’09 результати нашої збірної були дещо гіршими, та ми віримо, що наступне покоління учасників конкурсу зможе це виправити. Далі пан Сергій розповів про підписку MSDN Academic Alliance, за якою кожен студент технічного факультету має змогу безкоштовно отримати ліцензійне програмне забезпечення від компанії Microsoft. Ця підписка діє вже не перший рік й на факультеті прикладної математики, як відзначив Сергій Байдачний, вона працює належним чином.

    Далі фахівець Microsoft розповів про нові технології, а саме про multitouch (мультітач). Це технологія, по якій сенсорний екран або тачпад відстежує одночасно декілька точок натиснення. Наприклад, зближуючи пальці рук, можна зменшити картинку на дисплеї, а розсовуючи — збільшити. Крім того, мультітач-екрани дозволяють працювати з пристроєм одночасно декільком користувачам. Зараз різні технічні втілення технології використовуються і активно просуваються в продуктах декількох компаній, серед яких є і Microsoft. Прикладом втілення технології multitouch у Microsoft стала нова операційна система Windows 7, реліз якої відбувся нещодавно. Пан Байдачний відзначив, що у майбутньому мультітач-екрани стануть повсякденними і замінять мишки.
    Наприкінці семінару всім присутнім були видані фірмові футболки від Microsoft з написом та логотипом Windows Internet Explorer 8.
Наступний запланований семінар буде присвячений технологіям розробки. Отже, будемо чекати на нові зустрічі із фахівцями Microsoft.
 
 Новини ( 286 ... 300 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 190, зареєстрованих: 0, гостей: 190. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського