Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-05-24 11:25:22.0

ХІ міжнародна конференція «Інтелектуальний аналіз інформації»

   17-20 травня 2011 року відбулася одинадцята міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» ім. Т.А. Таран (ІАІ-2011). Конференція ІАІ щорічно проводиться в НТУУ «КПІ», починаючи з 2001 року. Даний захід є результатом співпраці нашого університету, зокрема факультету прикладної математики, та Російської асоціації штучного інтелекту.

   Цього року в роботі конференції взяли участь викладачі багатьох технічних університетів України, зокрема з Донецьку, Одеси та Черкас, та інститутів НАНУ – Інституту програмних систем, Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем, Інституту кібернетики та ін. Також до нас завітали вчені з Росії (Москва, Санкт-Петербург, Самара і Томськ) та Білорусі (Мінськ). На ІАІ-2011 було представлено 51 доповідь, авторами 22 доповідей є співробітники НТУУ «КПІ», зокрема 6 доповідей зроблено науковцями факультету прикладної математики.
   Тематика конференції щороку оновлюється та розширюється. Так, цього року обговорювалися такі напрямки, як прийняття рішень та планування, аналіз даних, інженерія знань, а особливо багато доповідей було представлено в галузях соціальних проблем та освіти й онтологічного інжинірингу — науки про моделі і методи добування, структуризації та формалізації знань. Досить багато часу на конференції приділялося дискусіям та питанням, які у великій кількості виникали впродовж виступів доповідачів.

   Приємно зазначити, що кожного року збільшується кількість виступів молодих вчених. Завдяки участі у конференції вони мають змогу не тільки представити результати своїх наукових робіт, а й дізнатися про останні тенденції розвитку в галузі систем штучного інтелекту та інтелектуального аналізу даних.

   За підсумками міжнародної наукової конференції ІАІ-2011 видано збірник наукових праць.
 
 Новини ( 226 ... 240 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 200, зареєстрованих: 0, гостей: 200. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського