Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-03-05 20:15:18.0

Кібернетичний центр НАН України зустрічає студентів ФПМ


20 лютого 2007 року в приміщенні Інституту кібернетики спеціально для студентів факультету прикладної математики НТУУ «КПІ» була проведена презентація досягнень наукових підрозділів Кібернетичного центру НАН України. Історія Кібернетичного центру починається з 1957 року, коли був заснований Обчислювальний центр Академії наук України, перетворений в подальшому на Інститут кібернетики. На нього покладались завдання розвитку обчислювальної техніки і кібернетики та їх застосування в усіх галузях господарства, науки, оборони. В середині дев’яностих років на базі Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова був створений Кібернетичний центр НАН України, до якого увійшли також Інститут математичних машин і систем, Інститут програмних систем, Інститут космічних досліджень, Інститут прикладного системного аналізу, Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем.

Сьогодні однією з задач Кібернетичного центру є підготовка наукових кадрів. Студентська молодь завжди мала великий творчий потенціал і тому у Центрі суттєва увага приділяється роботі з студентською молоддю, яка здобуває освіту з відповідних спеціальностей в галузі інформаційних технологій. Отже не дивно, що на презентацію Центру були запрошені студенти саме факультету прикладної математики, які є потенційними аспірантами та співробітниками цієї наукової установи. На презентації також були присутні декан факультету проф. Дичка І.А. та доц. Копичко С.М.

Презентація розпочалась з виступу генерального директора Кібернетичного центру та директора Інституту кібернетики академіка НАНУ Сергієнка І.В. Він ознайомив присутніх з інфраструктурою Кібцентру та основними напрямками його наукової та міжнародної діяльності. Перед студентами ФПМ також виступили директор Інституту космічних досліджень академік НАНУ Кунцевич В.М., директор Інституту програмних систем академік НАНУ Андон П.І., заступник директора Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем проф. Валах В.Я, заступник директора Інституту кібернетики член-кор. НАНУ Скопецький В.В. та завідувач відділу управляючих машин Інституту кібернетики член-кор. НАНУ Боюн В.П.

Наприкінці зустрічі відбулась відео презентація останніх наукових досягнень Кібернетичного центру в сфері відео спостереження, розпізнавання образів, економічного моделювання, систем прийняття рішень. Велика частина презентації була присвячена науковим здобуткам в галузі медичної діагностики: Кібцентр активно співпрацює з цих питань з Інститутом серцево-судинної хірургії АМН України ім. М.М. Амосова, внаслідок чого на світ з’явилось декілька корисних розробок. Роботу діагностичного приладу "Фазаграф" студенти ФПМ змогли перевірити на собі. Цей прилад може за одним лише дотиком пальців до спеціальних контактів записати кардіограму, оцінити фізичний стан людини та спрогнозувати її стан під впливом певних фізичних навантажень. За допомогою такого приладу можна, наприклад, визначити спроможність керування автомобілем. Зацікавлені студенти мали можливість після завершення презентації відвідати найпотужніший в Україні суперкомп’ютерний центр, який також був створений фахівцями Інституту кібернетики.

Чотири години, проведені у Кібцентрі, минули для студентів ФПМ майже непомітно. Звичайно, кожен зробив власні висновки щодо свого професійного призначення, але в пам’яті залишилось головне – Кібернетичний центр завжди радий прийняти всіх, хто бажає зробити свій внесок у вітчизняну кібернетичну науку.

 
 Новини ( 391 ... 406 )
RSS
2006-12-01 День ФПМ ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 178, зареєстрованих: 0, гостей: 178. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського