Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2009-10-05 22:26:00.0

V семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE’09 на ФПМ

    Сучасний ринок праці у галузі комп’ютерних технологій вимагає від майбутніх випускників не тільки мати ґрунтовні знання, а й бути обізнаними у тенденціях і перспективах розвитку програмного та апаратного забезпечення комп’ютерних систем, чітко уявляти собі можливості сучасних комп’ютерних технологій щодо вирішення прикладних задач. Розширити професійний світогляд майбутнім фахівцям допомагають чисельні навчально-наукові семінари та конференції, що регулярно проводяться у нашому університеті. Однією з таких подій є міжнародний семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE (Applications of Computer and Software Engineering), який щорічно, починаючи з 2005 року, проводиться для студентів та аспірантів комп’ютерних спеціальностей факультетом прикладної математики. Слід зазначити, що семінар-тренінг ACSE користується не аби якою популярністю серед студентства. Так, у семінарі-тренінгу ASCE’09, який відбувся 16-18 вересня 2009 року, протягом трьох днів взяли участь 65 студентів та аспірантів з різних факультетів, серед яких ФПМ, ФІОТ, ІПСА, ФАКС, ХТФ, ФТІ та ІТС.

    Перший день семінару був присвячений високопродуктивним обчисленням в наукових та інженерних задачах з використанням продуктів компанії Microsoft. Фахівець Центру інноваційних технологій Microsoft при університеті ім. Т.Г.Шевченка Олександр Ломакін розповів про розвиток технології високопродуктивних обчислень, особливості організації обчислень на кластері, ознайомив присутніх з Windows HPC Server – продуктом компанії Microsoft, який дозволяє досягти максимальної продуктивності роботи з HPC-системами. Для демонстрації та практичної роботи учасникам семінару було надано доступ до ресурсів Центру суперкомп’ютерних обчислень НТУУ «КПІ». Присутні мали змогу самостійно запустити кілька задач та відчути різницю у швидкості виконання обчислень на кластері: адже задача, яка б на звичайному комп‘ютері виконувалась декілька хвилин фінішувала в десятки разів швидше. Під час семінару слухачі задавали багато питань, на кожне з яких була дана вичерпна відповідь. За традицією семінарів ASCE наприкінці заняття всім слухачам був запропонований тест на засвоєння матеріалу лекції. Ті з учасників, хто успішно склали тест, отримали сертифікати від Центру інноваційних технологій Microsoft.

    Наступного дня ACSE’09 присутні слухали лекцію Миколи Науменко, технічного директора групи компаній «Українська перспектива». Лектор презентував технологію розробки об’єктно-орієнтованих бізнес-додатків у сервіс-орієнтованій архітектурі з використанням технологічної платформи «Галактика RA.NET». В обстановці невимушеного спілкування студенти мали змогу задавати питання та брати участь у дискусії. Згодом учасники семінару-тренінгу приступили до практичної частини – до розробки бізнес-додатку за допомогою RA.NET. Наприкінці роботи слухачам були вручені дипломи учасника семінару.

    Останній день семінару-тренінгу традиційно був англомовним: щорічно семінари ACSE відвідують професори та провідні викладачі з партнерського навчального закладу – Університету прикладних наук Карінтії (Австрійська республіка). Цього року на семінарі-тренінгу виступав професор Роберт Хаузер з лекцією «Introduction into LabView» («Вступ до LabView»). Живе спілкування с австрійським професором дало змогу присутнім не лише отримати нові знання у своїй професійній галузі, а ще й перевірити та поліпшити власний рівень володіння іноземною мовою. Присутні ознайомились з середовищем розробки LabView, яке підтримує широкий спектр обладнання провідних виробників та має у своєму складі різноманітні бібліотеки компонентів, дозволяючи створювати «віртуальні» прилади для вирішення широкого кола інженерних задач. Наприкінці заняття учасники ACSE’09 закріпили набуті знання склавши тест, за результатами якого присутнім були урочисто вручені сертифікати Університету прикладних наук Карінтії.

    Підбиваючи підсумки семінару-тренінгу ASCE’09 можна з впевненістю сказати, що він дав змогу студентам та аспірантам отримати нові знання у сфері ІТ, розширити свій професійний світогляд, зробити ще один крок до успішної кар’єри: адже знання сучасних технологій та тенденцій їх розвитку разом з вільним володінням іноземними мовами роблять випускників КПІ конкурентоспроможними на сучасному ринку праці.

 
 Новини ( 301 ... 315 )
RSS
2009-08-31 ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 167, зареєстрованих: 0, гостей: 167. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського