Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2006-12-29 20:14:40.0

Міжнародний проект «Передача інформаційних технологій в Україну»

В 2004 році НТУУ „КПІ” був обраний як університет-партнер для виконання проекту Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) „Передача інформаційних технологій в Україну”, який виконувався за участю Японії, Польщі та України. Проект впроваджувався за сприянням уряду Японії та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). В рамках реалізації цього проекту в 2005 році на базі кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем факультету прикладної математики був створений Центр електронної освіти (ЦЕО). Основна задача ЦЕО полягає в запровадженні дистанційного навчання з комп’ютерних спеціальностей, зокрема за програмою бакалаврського напряму „Комп’ютерні науки”. Партнерами НТУУ „КПІ” з виконання проекту є Польсько-Японський інститут інформаційних технологій (м. Варшава) та Національний університет „Львівська політехніка”.

В рамках реалізації проекту українськими фахівцями було перекладено українською мовою та адаптовано до вимог українських освітніх стандартів 30 дистанційних курсів з технічних дисциплін бакалаврської програми „Комп’ютерні науки”, матеріали яких були підготовлені фахівцями Польсько-Японського інституту. За результатами успішного виконання задачі з підготовки дистанційних курсів з технічних дисциплін та задля удосконалення розробленої програми навчання польською стороною був запропонований проект „Підтримка економічних перетворень в Україні шляхом розвитку освіти з використанням телеінформаційних технологій – е-економіка”, який впроваджується за сприянням Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Таким чином, за результатами впровадження двох вищезгаданих проектів було отримано повноцінну програму дистанційного навчання за бакалаврським напрямом „Комп’ютерні науки”. З цієї нагоди представництво ПРООН в Україні організувало 14 грудня 2006 року прес-конференцію для українських ЗМІ. У прес-конференції взяли участь Координатор системи ООН та постійний представник ПРООН в Україні пан Френсіс О’Доннелл, Надзвичайний та Таким чином, за результатами впровадження двох вищезгаданих проектів було отримано повноцінну програму дистанційного навчання за бакалаврським Повноважний Посол Японії в Україні пан Муцуо Мабучі, другий секретар посольства Японії пан Дайсуке Мінаміно, начальник Управління міжнародних зв’язків НТУУ „КПІ” професор Циганок Б.А., координатор проекту ПРООН Ганна Єрохіна.

Під час проведення прес-конференції також була проведена відео-конференція між українськими учасниками та Польсько-Японським Інститутом Інформаційних Технологій у Варшаві, в якій взяли участь посол Японії в Польщі, керівництво ПРООН Польща та керівництво Польсько-Японського Інституту Інформаційних Технологій.

Повна версія новини на сайті ЦЕО

 
 Новини ( 391 ... 406 )
RSS
2006-12-01 День ФПМ ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 190, зареєстрованих: 0, гостей: 190. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського