Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2014-05-31 14:39:13.0

XIV міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» на ФПМ...

     14-16 травня 2014 року на нашому факультеті відбулась чергова, цього року вже чотирнадцята, Міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» ім. Т.А.Таран (ІАІ-2014).
     Наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» з 2001 року проводиться щорічно спільними зусиллями фахівців кафедри прикладної математики НТУУ «КПІ» і Російської Асоціації штучного інтелекту. В 2009 році конференції було присвоєно ім’я доктора технічних наук, професора Тетяни Архипівни Таран – видатного вченого в області штучного інтелекту, фундатора та незмінного (до 2007 року) наукового керівника конференції.
У цьому році у роботі конференції взяли участь учені з України, Росії, Білорусі, які представили близько 40 доповідей. Про високий рівень наукового потенціалу нашого університету свідчить той факт, що авторами понад 35% доповідей є співробітники НТУУ «КПІ», з них більше половини доповідачів – викладачі та студенти факультету прикладної математики.
     Відкрив ХIV Міжнародну наукову конфере
нцію
«ІАІ-2014» співголова Програмного комітету конференції, завідувач кафедри прикладної математики професор О.А.Молчанов. Перш, ніж розпочати основну частину конференції, її учасники вшанували пам’ять видатного вченого, засновника теорії зростаючих пірамідальних мереж, члена Програмного комітету конференції професора Віктора Полікарповича Гладуна – його внеску в розвиток української кібернетики була присвячена перша доповідь пленарного засідання. З пленарними доповідями виступили професори Ю.Р.Валькман (Київ) та В.В.Голенков (Мінськ, Республіка Білорусь).
     Тематика доповідей охоплювала такі традиційні для конференції напрямки, як інте-лектуальний аналіз даних, подання знань та міркувань, інтелектуальні методи підтримки прийняття рішень. Слід зазначити, що інтерес з боку фахівців до результатів досліджень по цих напрямках з кожним роком зростає. Цього року підвищена увага була приділена науковим працям, пов’язаним з онтологічним інженерінгом та мережевим моделюванням. Було представлено чимало цікавих прикладних робіт. Участь у конференції молодих учених – аспірантів, магістрів – дала їм змогу ознайомитися з новітніми досягненнями світової науки в області створення систем штучного інтелекту, розширити свій науковий світогляд.
     За результатами конференції підготовлено збірник тез доповідей.
 
 Новини ( 121 ... 135 )
RSS
2014-10-05 ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 203, зареєстрованих: 0, гостей: 203. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського