Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2015-09-02 22:05:38.0

День першокурсника 2015

      31 серпня 2015 року в нашому університеті традиційно відбувся День першокурсника. Задовго до початку офіційних заходів вчорашні абітурієнти і сьогоднішні студенти почали збиратися під стінами своїх корпусів, в яких їм доведеться провчитися кому чотири, а кому – і всі шість хоча й складних, але насичених новими враженнями та надзвичайно цікавих років. І ось перше знайомство зі своїми одногрупниками та кураторами відбулося, і нове поповнення лав ФПМ вишикувалося у колони та попрямувало за своїми старшими товаришами до площі Знань.
     Урочистості за традицією розпочалися з підняття Державного прапору та виконання Гімну України. Свято розпочав ректор Михайло Згуровський, щиро привітавши новоспечених студентів-політехніків з новим етапом в їх житті. Він наголоси
в, що Україну чекають прориви в науці, техніці та технологіях, і саме молодому поколінню бути попереду нових звершень та винаходів. Адже КПІ дав путівку у життя тисячам висококваліфікованих спеціалістів, які цінуються не лише в рідній Україні, але й у провідних компаніях та організаціях світу. Ректор нагадав, скільки видатних та відомих вчених вийшло з лав Київської політехніки, та побажав новому поколінню політехніків бути гідними своїх попередників.

     З щирими привітаннями до новоспечених першокурсників також виступили відомі державні й громадські діячі, вчені, представники промисловості, серед яких були Прем’єр-міністр України в 1987-1990 та 1994-1995 рр. Віталій Масол, народний депутат України Дмитро Андрієвський, голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, голова Секції випускників КПІ в Польщі Януш Фукса.
     Після поздоровлень почесних гостей свято продовжилось урочистим проходженням найменших учасників свята – першокласників початкової школи «Майбутнє політеху» Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», що міцно та довірливо тримались за руки своїх старших товаришів. За ними площею Знань прокрокувала колона студентів, які приїхали навчатись до КПІ з багатьох куточків земної кулі. Їх змінили студенти-переможці міжнародних та всеукраїнських студентських олімпіад, чемпіони та призери спортивних змагань, а також члени художніх колективів Центру культури і мистецтв НТУУ «КПІ». Оплесками зустріли гості та глядачі свята й Королеву КПІ та Містера КПІ.
     Але найбільш хвилюючим моментом урочистостей стало запалення Вогню знань – вічного символу невгасимого прагнення до знань, навчання і творчості. Завершилась церемонія традиційним випусканням жовтих та блакитних кульок та великих літер "КПІ", що під студентський гімн злетіли в ясне небо над Києвом.
     Після завершення свята на площі Знань офіційні заходи продовжились зборами новоспечених прикладних математиків на нашому факультеті. Першокурсників щиро привітав декан ФПМ Дичка Іван Андрійович, а згодом їм були вручені залікові книжки, які є невід’ємною частиною студентського життя.
    Отже, побажаємо нашим першокурсникам наполегливості у навчанні, успіхів та творчих досягнень на тернистому, але повному щасливих хвилин шляху студента КПІ!
 
 Новини ( 106 ... 120 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 215, зареєстрованих: 0, гостей: 215. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського