Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2008-05-13 11:17:08.0

Відео конференція з Польсько-японським інститутом інформаційних технологій

       Вже другий рік триває співпраця між факультетами прикладної математики та лінгвістики у напрямку розробки та запровадження сучасних методик навчання англійської мови професійного спрямування. Ініціаторами співпраці стали декани факультетів Дичка І.А. та Саєнко Н.С. Дбаючи про високий рівень підготовки студентів, про їх конкурентоспроможність на міжнародному ринку інтелектуальної праці, про комфортні умови навчання через дослідження та інновації, керівництво ФПМ та ФЛ започаткувало цілий ряд проектних методик навчання іноземних мов із залученням інформаційних технологій. Скажемо відверто, що це завдання не є тривіальним з методичної, дидактичної, концептуально-змістовної, організаційної та навіть технічної складових навчального процесу. Адже такі проекти за своєю сутністю є міждисциплінарними, вимагають знань з декількох галузей (предметів) і орієнтовані на особисте дослідження студентів, на креативність викладачів та інтегративність у результатах всього проекту.
    Вже перші результати проектів підтверджують зацікавленість студентів до вивчення іноземних мов у співробітництві, тобто у спілкуванні, в першу чергу на професійну тематику. Адже це розвиває дослідницькі навички студентів та підвищує мотивацію вивчення іноземних мов, інтегруючи мовленнєві навички та уміння і фахову підготовку. До того ж сучасний студент (той, хто зробив усвідомлений вибір стосовно фаху) із задоволенням сприймає інновації та елементи наукових досліджень у навчальному процесі.
    Одним із проектів, започаткованих ФПМ та ФЛ, став пілотний телекомунікаційний проект з інтенсивних технологій навчання англійської мови. У рамках цього проекту у минулому році було проведено заняття з англійської мови в режимі відео конференції на міжнародному рівні, у якому брали участь студенти факультету прикладної математики НТУУ “КПІ” та Польсько-японського інституту інформаційних технологій (ПЯІІТ) у Варшаві. Зацікавленість, з якою працювали викладачі і студенти, спонукала нас розширити коло завдань і учасників, і сьогодні ми можемо говорити про створення Міжнародної віртуальної лабораторії з вивчення іноземних мов.

    24-го квітня 2008 року проведено міжнародну відео-конференцію, учасниками якої стали,
   з боку України: представники посольства Японії в Україні, викладачі ФПМ та ФЛ, а головними „дійовими особами” були студенти ФПМ та ІТС;
   з боку Польщі: викладачі Польсько-японського інституту інформаційних технологій, та, звичайно, студенти вказаного інституту.
   Заняття у Міжнародній віртуальній лабораторії розпочалося з привітання Першого секретаря посольства Японії в Україні пані Осугі. Вона висловила вдячність за запрошення відвідати цей освітній захід, повідомивши, що і в Японії є надзвичайний інтерес щодо запровадження інформаційних технологій у навчальний процес.
   Далі за сценарієм про стислий зміст відео-конференції розповіли Бовкун Олександра, Шолік Олексій та Пирогов Євген (студенти 2 курсу ФПМ). І нарешті, фахові презентації і дискусії студентів НТУУ „КПІ” та ПЯІІТ. Упродовж відео-конференції були представлені і обговорені такі теми:
- Мобільний маркетинг (Родіон Борчевський, 4 курс, ФПМ);
- Освіта – запорука мобільного маркетингу баз даних (Гуцалюк Роман, Сахневич Олександр та Сін Наталія, 2 курс, ІТС);
- „Світова павутина"(ПЯІІТ);
- Пошукові служби Інтернет (ПЯІІТ);
- Відкрите програмне забезпечення (Шафоростов Микола, 3 курс, ФПМ;
Самойлюк Андрій, 1 курс, ІТС);
- Відкриті вихідні тексти програм для мобільного зв’язку (ПЯІІТ);
- Бездротова енергія (ПЯІІТ).
 
Теми зацікавили студентів обох країн, і, навіть, англійська мова не стала перешкодою для жвавої дискусії.
    Підсумували результати відео-конференції Масановець Світлана, Головач Слава та Валерко Євген (3 курс, ФПМ).
   У заключному слові пані Осугі високо оцінила діяльність студентів та викладачів, що брали участь у цьому заході, підкресливши, що віртуальне середовище навчання англійської мови залучає цілу низку засобів спілкування, розроблених і застосованих для підтримки навчання у співробітництві. Такі відео-конференції можуть бути прикладом у тому, яким чином можливо забезпечити постійне стимулювання інтелекту та розвиток критичного мислення, залучити студентів до вирішення проблем і прийняття рішень, поліпшити комунікативну спроможність та вдосконалити мовленнєві компетенції та фахову підготовку, і, що для нас дуже важливо, оцінити свій рівень фахових та мовленнєвих компетенцій під час спілкування у відповідному контексті.
     Пані Осугі висловила сподівання щодо продовження проекту, побажавши натхнення та успіхів всім, хто брав участь у відео-конференції, додавши поздоровлення всьому колективу з нагоди 110-ї річниці НТУУ „КПІ”.
 
 Новини ( 346 ... 360 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 8, зареєстрованих: 0, гостей: 8. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського