Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2009-03-12 16:40:29.0

Звіт декана ФПМ за 2008 рік

  5 березня 2009 року відбулися збори трудового колективу факультету прикладної математики, на яких було заслухано звіт декана ФПМ проф. Дички І.А. про діяльність факультету в 2008 році.
    
   У своїй доповіді проф. Дичка І.А. в першу чергу охарактеризував успішність студентів ФПМ за результатами літньої та зимової сесій 2008 року та захистів випускних дипломних робіт, а також розповів про стипендіальне забезпечення студентів. Зокрема, декан повідомив, що в 2008 році ФПМ закінчили 306 студентів: 140 бакалаврів, 76 спеціалістів та 90 магістрів. Дипломи з відзнакою у 2008 році отримали 24 бакалаври та 36 магістрів, серед яких двоє іноземних громадян.
    
   Окремий наголос у доповіді було зроблено на результатах ректорського контролю у 2008 році: за результатами 7 турів спеціальності нашого факультету посідають 39 («Прикладна математика»), 46 («Комп’ютерні системи та мережі») та 60 («Спеціалізовані комп’ютерні системи») місця у рейтингу спеціальностей. Тому декан підкреслив, що цьому виду контролю студентських знань треба приділяти більше уваги.
    
    Доповідаючи про прийом на 1 курс, декан проінформував, як розподілялись держбюджетні місця між п’ятьма спеціальностями факультету: “Прикладна математика” – 45 місць, “Спеціалізовані комп’ютерні системи” – 18 місць, “Системне програмування”, “Програмне забезпечення автоматизованих систем” та “Комп’ютерні системи та мережі” – по 20 місць. Загалом у звітному році на наш факультет вступили 139 студентів, у тому числі 16 контрактників.
    
    У 2008 році на базі філії підготовчих курсів Інституту моніторингу якості освіти (керівник філії – Копичко С.М.) активно проводилась доуніверситетська підготовка молоді для вступу на ФПМ. У 2008-2009 н.р. на підготовчих курсах навчаються 105 слухачів – учні 11 класу, 24 – учні 10 класу. Враховуючи важливість роботи з абітурієнтами, декан ФПМ зобов’язав кожного викладача хоча б один раз на рік відвідати одну школу, де виступити з лекцією про факультет та роздати інформаційно-рекламні матеріали.
    
    Декан ФПМ подякував усім, хто брав і бере участь у напруженій роботі зі студентами першого курсу, яким треба приділяти найбільшу увагу, а також висловив окрему подяку заступнику декана по роботі в гуртожитку Громовій В.В.
    
    Розповідаючи про організацію студентського дозвілля, декан нагадав, що на факультеті у 2008 році було успішно проведено день першокурсника, день факультету, конкурси «Міс ФПМ» та «Містер ФПМ», організовано відвідання Політехнічного музею студентами першого курсу. Проф. Дичка І.А. також відзначив досягнення студентів ФПМ у спортивних змаганнях. Так, студенти нашого факультету упродовж 2008 року знаходились у трійці перших зі спортивного орієнтування, футболу, аеробіки, шахів та стрільби з лука.
    
    Далі у своєму виступі проф. Дичка І.А. проаналізував професорсько-викладацький склад ФПМ: на факультеті працюють 49 викладачів (на 4 більше порівняно з минулим роком), зокрема 7 професорів, докторів наук; 24 доценти, кандидати наук та 18 старших викладачів і асистентів.
   
    Від імені трудового колективу декан ФПМ поздоровив проф. Тарасенко В.П. з присудженням йому державної премії лауреата України в галузі науки і техніки 2008 р., а також привітав доц. Маслянка П.П. з перемогою у науковому конкурсі «Викладач-дослідник 2008» та побажав їм подальших успіхів та міцного здоров’я.
    
    Наукова робота на ФПМ в минулому році проводилась у трьох напрямах: підготовка наукових кадрів (кандидатів та докторів наук), публікування наукових праць, виконання науково-дослідних робіт. У 2008 році викладачами, співробітниками та студентами ФПМ було опубліковано 60 наукових статей та 87 тез доповідей на конференціях. Крім того, під науковим керівництвом викладачів факультету троє аспірантів захистили кандидатські дисертації.

Наступним питанням у доповіді проф. Дички І.А. була міжнародна діяльність факультету. Декан відзначив, що ФПМ підтримує інтеграційні зв’язки з навчальними закладами Польщі, Австрії, Франції та інших країн. Зокрема продовжується плідна співпраця з Польсько-Японським інститутом інформаційних технологій, одним з результатів якої є Центр електронної освіти, створений у 2005 році в рамках спільного з польсько-японським навчальним закладом проекту Програми розвитку ООН в Україні «Передача інформаційних технологій в Україну». У звітному році на базі Центру неодноразово проводилися відеоконференції, зокрема відбулась студентська відеоконференція з Польсько-Японським інститутом інформаційних технологій за участю факультету лінгвістики НТУУ “КПІ”, з яким ФПМ спільно виконує пілотний проект щодо впровадження сучасних комп’ютерних технологій у процес вивчення англійської мови. Серед інших міжнародних заходів ФПМ було проведення VIII Міжнародної наукової конференції “Інтелектуальний аналіз інформації ІАІ-2008” (за участі Російської Асоціації штучного інтелекту) та IV міжнародного студентського семінару-тренінгу “Applications of Computer and Software Engineering” (ACSE’08), який традиційно проходить у співпраці з Університетом прикладних наук Карінтії, Австрія. Також факультет продовжує науково-виробничу співпрацю з компанією Freescale (США) та навчально-методичне співробітництво з українським представництвом корпорації Microsoft.
   
     Останнім питанням, яке висвітлив у своєму звіті декан, було матеріально-технічне забезпечення. Проф. Дичка І.А. підкреслив, що заняття із студентами на факультеті проводяться у сучасних комп’ютерних лабораторіях, а всі викладачі забезпечені необхідними для навчально-методичної та наукової діяльності комп’ютерами та оргтехнікою. Крім того, у 2008 році був проведений ремонт кількох приміщень факультету та закуплена нова комп’ютерна техніка.
     
    Після виступу декана присутніми був прийнятий колективний трудовий договір на 2009 рік.
 
 Новини ( 316 ... 330 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 179, зареєстрованих: 0, гостей: 179. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського