Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-10-10 23:10:59.0

Студенти ФПМ – учасники KPI-OPEN 2011

Починаючи з 2006 року в КПІ проводиться відкрита міжнародна олімпіада з програмування імені С.О. Лебедєва та В.М. Глушкова «KPI-OPEN».Це найбільший в Україні й один з найбільших в Європі та світі турнір  молодих програмістів.

Цього року олімпіада «KPI-OPEN 2011» проводилася з 5 по 8 липня  серед  87 команд з усього світу. Команду нашого факультету на олімпіаді представляли Васильєва Ірина (КВ-83), Петрук Ігор (КВ-71М) та Ментей Денис (КВ-83), які вже третій рік поспіль активно беруть участь у подібних змаганнях.

Васильєва Ірина розповіла нашому кореспонденту про олімпіаду «KPI-OPEN 2011»:


- Яким чином проводиться конкурс?


У вищих навчальних закладах відбирають команди (2-4 учасники та тренер), які в заявлений організаторами строк реєструються для участі у олімпіаді. Протягом 4-5 днів у липні проводяться 2 тури змагань. Для емоційної розрядки учасників також проводяться святкування та екскурсії. В цей час організатори визначають переможців, яких нагороджують  призами в останній день олімпіади. В цьому році переможцем стала команда з Київського національного університету ім. Тараса Шевченка "DDragons", 2 місце розділили ще одна команда Київського національного університету ім. Тараса Шевченка "Exploitless" та команда "Ifdqd" з Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", третє – команди "BSUIR #1" з Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки та "VNTU [wRabbits]" і "VNTU [IOTeam]" з Вінницького національного технічного університету.


- Якою була організація олімпіади в цьому році?

Цього року спонсорами були Inline Group WEST, Sea Sonic Electronics та Яндекс, які кожному з 360 учасників вручили заохочувальні подарунки. Крім того, був організований шведський стіл в дні змагань, для того, щоб студенти відновили свої сили. В дні відпочинку були проведені екскурсії по місту Києву та тур по річці Дніпро.




- Якого типу були завдання на олімпіаді?

Важко виділити конкретні теми, але можу відмітити, що дуже багато завдань спрямовані на логічне мислення, для вирішення яких потрібно мати глибокі знання  в теорії програмування, математиці та фізиці. Зазвичай кожній команді дають по 10 задач. Змагання та завдання вимагають того, що стратегія передбачає поділ ролей в команді таким чином, щоб одна людина швидко та якісно програмувала, а інші розробляли алгоритм.

- З ким із учасників олімпіади ви потоваришували?

В цьому році було дуже багато іноземних команд (Польща, Російська Федерація, Білорусь, Угорщина, Грузія), а також близько 37 представників вищих навчальних закладів України. На

змаганнях було весело та цікаво, панувала дружня атмосфера. Але найбільше ми потоваришували з командою з факультету інформатики та обчислювальної техніки, тому що знаємо їх вже не перший рік.


- Твої враження від «KPI-OPEN»?

Олімпіада з кожним наступним роком стає все краще і краще, адже з’являються  нові друзі, розв’язуються  важкі, але цікаві завдання, стає дедалі більше спонсорів та світ дізнається, що таке «KPI-OPEN». Кожна така подія – це ще один спосіб побачити рівень своїх здібностей, спосіб знайти щось нове для себе та можливість отримати певний досвід. Рекомендую небайдужим до програмування спробувати себе в наступному році в змаганнях «KPI-OPEN».

 

 
 Новини ( 211 ... 225 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 182, зареєстрованих: 0, гостей: 182. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського