Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2015-05-20 22:31:09.0

XV міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» ім. Т.А. Таран

         20-22 травня 2015 року на базі нашого факультету відбулася XV міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» імені Т. А. Таран.
          Цей захід став традиційним для ФПМ, він щорічно проводиться в нашому університеті з 2001 року. Фундатором конференції була Тетяна Архипівна Таран, доктор технічних наук, професор кафедри прикладної математики НТУУ «КПІ». З 2009 року конференції присвоєно її ім’я.
          Відкрили конференцію завідувач кафедри прикладної математики Чертов Олег Романович та декан ФПМ Дичка Іван Андрійович. У заході щорічно беруть участь не лише українські, а й іноземні вчені. Цьогоріч на конференції було представлено 10 доповідей науковців з Росії, Білорусі та Болгарії. Загалом на конференції було зроблено 40 доповідей, авторами 18 з яких є співробітники та студенти НТУУ «КПІ», а 10 – викладачі, аспіранти або магістранти ФПМ. Отже, приємно відзначити, що велику частину доповідачів склала молодь. Так, була організована робота школи-семінару молодих вчених, у рамках якої у конференції взяли участь близько 20 аспірантів та магістрантів у співавторстві зі своїми науковими керівниками, в тому числі 7 від нашого факультету, причому 5 доповідей було підготовано молодими вченими одноосібно.
          Особливістю цьогорічної конференції стали концептуальні пленарні доповіді. Тематика доповідей стосувалася інтелектуального пошуку і аналізу інформації в локальних та глобальних мережах, мережевого моделювання, онтологій, знань і міркувань тощо.
         За підсумками міжнародної наукової конференції «ІАІ’2015» буде опубліковано збірник праць.
 
 Новини ( 106 ... 120 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 222, зареєстрованих: 0, гостей: 222. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського