Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2008-10-21 19:19:23.0

ІV семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE’08 на ФПМ

На факультеті прикладної математики проведення міжнародного семінару-тренінгу з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE (Applications of Computer and Software Engineering) стало щорічної доброю традицією. Основним партнером факультету в цій діяльності є Університет прикладних наук Карінтії (Австрійська республіка). Семінар-тренінг такого типу вперше був проведений ще у 2005 році, коли на ФПМ відбувся перший семінар на тему «Системи реального часу» (Real-Time Systems) за участю гостей с Австрії. З того часу захід став традиційним - він щорічно проводиться на базі кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем ФПМ і згодом набув статусу міжнародного семінару-тренінгу для студентів та аспірантів комп’ютерних спеціальностей.
16-19 вересня 2008 року був проведений четвертий семінар-тренінгу ACSE. Але цього разу формат семінару був дещо змінений. Якщо на минулорічних семінарах лекції та практичні заняття мали дещо академічний характер, оскільки проводились професорами та викладачами з  австрійського університету, то цього року до участі у семінарі були запрошені також і спеціалісти-практики, які працюють у відомих компаніях в Україні, зокрема у представництві Microsoft та консалтинговій групі АГЕЛЕС. В своїх лекціях вони показали, які знання потрібно мати на сьогоднішній день випускникам для того, щоб бути конкурентноспроможними на ринку праці в Україні.
Перший день семінару був присвячений технологіям компанії Microsoft. До уваги учасників була представлена лекція з питань використання технології SharePoint для організації командної роботи, яку провів фахівець Центру інноваційних технологій Microsoftпри університеті ім. Т.Г.Шевченко Олександр Ломакін.Він розповів та показав на конкретних прикладах переваги SharePoint, що дозволяє організувати командний доступ до файлів та ресурсів. Наприклад, можна організувати колективний доступ та одночасне редагування файлів MicrosoftWord або Excelгрупою користувачів, замість того, щоб завантажувати потрібні файли на кожен комп`ютер окремо, редагувати їх, а потім відсилати назад. Абсолютно все зберігається на загальному сервері, через який і ведеться робота команди в організаціях. Лектор акцентував увагу присутніх на основній перевазі презентованої технології – це економія часу, який в нашому житті став занадто «дорогим». Під час семінару слухачі задавали багато питань, на кожне з яких була дана вичерпна відповідь. Традиційно наприкінці семінарських занять всім слухачам був запропонований тест на засвоєння матеріалу лекції. Ті з учасників, хто успішно склали тест, отримали сертифікати та фірмові настільні календарі від компанії Microsoft.
Наступного дня ACSE’08 присутні слухали лекцію фахівців консалтингової групи АГЕЛЕС, менеджерів проектів Євгена Трамболи та Дениса Макарова. Нове покоління ERP-рішень, SAP як єдиний інструмент для бізнесу – такою була тема презентації. Студентам на перший погляд здалося, що тема лекції не відображає назву семінару (ACSE), але після перших десяти хвилин лекції всі переконались у протилежному, адже мова йшла про сучасні ІТ-рішення, які застосовуються для покращення та удосконалення системи управління бізнесом. Слухачі дізнались, що таке SAP та ERP-рішення, головною задачею яких є зведення усіх відділів та функцій в єдину систему, яка буде спроможна реалізувати різноманітні інтереси. У кожному підрозділі будь-якої компанії є своя комп`ютерна система та свої методи роботи, але за допомогою систем ERP можна об`єднати усі системи в одній програмі, яка працює з єдиною базою даних і надає єдиний інтерфейс роботи. В результаті спрощується комунікація між відділами та доступ співробітників до інформації. Такими рішеннями можна добитися дуже високих результатів у ведені бізнесу завдяки економії часу, більшій працеспроможності та універсальності системи. Прикладом такого узагальнення стала демонстрація онлайн моніторингу прибутків та затрат компанії в даний момент часу. Різноманітні питання до лектора студенти задавали ще навіть після семінару, що показує актуальність теми. Наприкінці лекції всі учасники семінару отримали сертифікати та цікаві пропозиції щодо роботи у компанії АГЕЛЕС.
Останні два дні аудиторія вивчала тему «Розробка систем управління на основі Mathlab (Mathlab aided control system design)». Лекції та практичні заняття за цією тематикою провів професор Верт з Університету прикладних наук Карінтії (Австрія), фахівці якого завжди є почесними гостями міжнародного семінару-тренінгу ACSE (Applications of Computer and Software Engineering). Учасники тренінгу ознайомились з математичними методами аналізу та розробки систем управління. На практичних заняттях студенти під керівництвом професора Верта мали змогу закріпити отриманні знання, спроектувавши та дослідивши у середовищі Mathlab механізм керування електричним двигуном. Оскільки робочою мовою занять професора Верта була англійська, семінар сприяв не тільки отриманню нових знань з Mathlab, але й підвищенню рівня спілкування студентів англійською мовою.

        Підводячи підсумки семінару-тренінгу ASCE’08 можна з впевненістю сказати, що він дав змогу студентам та аспірантам отримати нові знання у сфері ІТ, які є актуальними на сьогоднішній день. Знання сучасних технологій та тенденцій їх розвитку разом з вільним володінням іноземною мовою роблять випускників КПІ конкурентноспроможними на сучасному ринку праці. Тому такі науково-навчальні заходи, як семінар-тренінг ASCE, є своєчасними та важливими. Отже до зустрічі на ASCE’09, який заплановано на 16-18 вересня 2009 року.

 
 Новини ( 331 ... 345 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 11, зареєстрованих: 0, гостей: 11. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського