Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-06-18 16:03:58.0

Візит професора Магнуса Фонтеса на ФПМ

    25 травня 2010 року на факультеті прикладної математики відбулася визначна міжнародна наукова подія – в НТУУ «КПІ» за особистим запрошенням декана ФПМ Дички І.А. з одноденним візитом завітав  віце-президент Європейського консорціуму з прикладної математики, голова освітнього комітету ЕСМІ (European Consortium for Mathematics in Industry  – Європейський консорціум з прикладної математики), професор університету м. Лунд (Швеція) Магнус Фонтес. Метою візиту професора Фонтеса було ознайомлення з освітніми програмами з прикладної математики в НТУУ «КПІ», з науковими досягненнями в галузі прикладної математики, напрацювання плану заходів щодо започаткування на ФПМ програми подвійного диплому з прикладної математики з університетом м. Лунд та, звичайно, спілкування зі студентами нашого факультету.

    Власно кажучи, робочий день професора Фонтеса у НТУУ «КПІ» розпочався саме із зустрічі зі студентами ФПМ, під час якої Магнус Фонтес розказав про університет м. Лунд та свою наукову діяльність. Зокрема, професор розповів про застосування математичних методів у медицині та представив присутнім комп‘ютерну програму Qlucore, яка призначена для аналізу геному людини методами математичної статистики з метою діагностування таких страшних хвороб, як рак, хвороба Гентінгтона тощо.
    Професор Фонтес також розповів про шведську освітню систему, яка дещо відрізняється від української. Освіта у Швеції передбачає навчання протягом трьох років для здобуття ступеня бакалавра та ще двох років – для здобуття ступеня магістра, тобто шведський студент вчиться на рік менше. У програмі навчання окрім обов‘язкових дисциплін є й такі, які студент обирає на власний смак: наприклад, можна навчатись за програмою прикладної математики і при цьому додатково обрати курс з історії музики або вчитись грі на гітарі. Студенти та викладачі ФПМ, присутні на зустрічі, задавали багато запитань, зокрема цікавилися можливістю вступу українських студентів до шведського університету. У відповідь на це питання Магнус Фонтес розповів про Erasmus Mundus – міжнародну програму співпраці і мобільності у сфері вищої освіти та про можливості щодо її використання для академічних обмінів між українськими та шведськими університетами.
    Після зустрічі зі студентами та викладачами ФПМ професор Фонтес відвідав Державний політехнічний музей при НТУУ «КПІ» та Центр суперкомп’ютерних обчислень, а також зустрівся з керівництвом нашого університету та обговорив перспективи щодо подальшої співпраці між НТУУ «КПІ» та університетом м. Лунд.

    У другій половині дня професор Фонтес прочитав лекцію для студентів кафедри прикладної математики ФПМ. Професор залишився задоволеним підготовкою наших студентів, особливо оцінив здібності студента п’ятого курсу групи КМ-53 Сергія Сірика. Наприкінці напруженого робочого дня відбувся науковий семінар кафедри ПМА за участі професора Фонтеса. На семінарі з доповідями виступили викладачі та аспіранти кафедри ПМА, зокрема про свою наукову роботу розповіли доцент Маслянко П.П. та доцент Чертов О.Р.
    Отже візит професора Магнуса Фонтеса виявився насиченим та успішним. Будемо сподіватися, що ця зустріч на ФПМ покладе початок плідній співпраці між нашими університетами.
 
 Новини ( 271 ... 285 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 184, зареєстрованих: 0, гостей: 184. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського