Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-03-15 21:45:45.0

ФПМ приймає гостей з Японії

Нещодавно факультет прикладної математики та Центр електронної освіти (ЦЕО), який працює на базі кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем ФПМ, відвідали поважні гості з Японії: другий секретар Посольства Японії в Польщі пан Акахіко Сато та другий секретар Посольства Японії в Україні пан Даісуке Мінаміно.

Метою візиту стало підбиття підсумків роботи з виконання проекту “Передача інформаційних технологій в Україну” Програми розвитку ООН в Україні, про який “Київський політехнік” вже розповідав у випуску №2 від 18 січня 2007 р. Результатом виконання проекту стала розробка дистанційних курсів, які входять до складу бакалаврської програми «Комп’ютерні науки». Спонсорами проекту виступили уряд Японії та Японська агенція з міжнародного співробітництва (JICA).

Під час зустрічі відбувся телеміст між ЦЕО та Польсько-Японським інститутом інформаційних технологій (ПЯІІТ), м. Варшава. З польської сторони в ньому взяли участь ректор ПЯІІТ проф. Новацкі, завідувачі кафедр проф. Банаховскі та проф. Тохо, а також представник JICA в Польщі пан Манабе. Наш університет представляли начальник управління міжнародних зв’язків НТУУ “КПІ” проф. Циганок Б.А., завідувач кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем проф. Тарасенко В.П., директор ЦЕО доцент Сулема Є.С., представники студентства. На зустрічі також був присутній спеціаліст економічного відділу Посольства Японії в Україні пан Віктор Борисюк.

Під час телемосту пані Сулема розповіла про спільну роботу ЦЕО та партнерських університетів: в проекті окрім ПЯІІТ та НТУУ «КПІ» також брали участь фахівці Національного університету «Львівська політехніка» та Одеського національного політехнічного університету. В результаті тісної співпраці було розроблено та адаптовано до вимог української вищої школи 47 дистанційних курсів: 30 курсів було створено в ПЯІІТ та надано для локалізації українським партнерам, решту курсів було розроблено українськими фахівцями.

Одним з етапів виконання проекту стала підготовка пілотної групи студентів, які з 20 березня по 20 травня 2006 р. вивчали курс “Реляційні бази даних” за дистанційною технологією навчання. Навчальний процес відбувався через систему “Edu”, яку було розроблено фахівцями ПЯІІТ та локалізовано колегами з Львівської політехніки. Учасники пілотної групи, які були присутні на зустрічі, мали можливість поділитись своїми враженнями від тестування системи. Студент четвертого курсу Микита Скребець продемонстрував японським гостям систему “Edu” в роботі та розповів про власний досвід дистанційного навчання у пілотній групі. За його словами система “Edu” є зручною в користуванні, а сама технологія дистанційного навчання дає студентам можливість отримувати знання у зручному для себе темпі та у зручний час. Своїми думками щодо дистанційного навчання також поділились студенти ФПМ Валентин Радчук та Віталій Степаненко, а голова студентської ради ФПМ Дмитро Комісар висловив сподівання, що впровадження дистанційного навчання на ФПМ дозволить студентам НТУУ «КПІ» здобути якісну та ґрунтовну освіту в галузі інформаційних технологій.

Японські гості пан Сато та пан Мінаміно не приховували свого задоволення від результатів роботи. В свою чергу проф. Циганок подякував усім учасникам проекту за плідну співпрацю, без якої успішне виконання проекту було б неможливе. Залишається додати, що на ФПМ планується з 2007/2008 навчального року розпочати підготовку студентів НТУУ «КПІ» за очно-дистанційною формою навчання на контрактній основі з отриманням другого диплому про вищу освіту в галузі інформаційних технологій.

 
 Новини ( 391 ... 406 )
RSS
2006-12-01 День ФПМ ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 205, зареєстрованих: 0, гостей: 205. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського