Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2008-12-06 15:28:13.0

Семінар Microsoft Robotics на ФПМ

   Корпорація Microsoft веде активну політику щодо підтримки вищих навчальних закладів. Це, зокрема, здійснюється за допомогою програм співробітництва, основними з яких є підписка на програмне забезпечення MSDN Academic Alliance та програма «Академія інформаційних технологій Microsoft».
   З факультетом прикладної математики Microsoft співпрацює вже не перший рік. Співпраця стосується насамперед проведення інформаційно-пізнавальних та навчальних семінарів для викладачів і студентів ФПМ. Так у 2007 році був проведений семінар для викладачів факультету, присвячений використанню технологій Microsoft у навчальному процесі, та подібний семінар для студентів та аспірантів. У вересні цього року представництво Microsoft в Україні підтримало міжнародний семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE’08, який щорічно проводиться на ФПМ для студентів та аспірантів комп’ютерних спеціальностей, проведенням одноденного семінару на тему «Использование технологий SharePoint для организации командной работы».
   І ось чергова зустріч на ФПМ: 1 грудня на базі кафедри спеціалізованих комп‘ютерних систем факультету відбувся семінар на тему «Microsoft Robotics – технологія майбутнього», який провів менеджер академічних програм представництва Microsoft в Україні пан Денис Холод. Перш ніж перейти до викладання основної теми семінару, пан Холод розповів про Imagine Cup – міжнародний технологічний конкурс для студентів, який проводиться за підтримки компанії Microsoft вже 5 років поспіль. Конкурс проводиться за декількома категоріями, серед яких кожний зацікавлений зможе знайти те, що йому до вподоби (більш детальна інформація знаходиться на сайті http://imaginecup.com). Денис Холод розповів про успіхи України на минулорічному конкурсі Imagine Cup’08, всесвітній фінал якого відбувся у Парижі: учасники з України посіли перше місце в номінації «Алгоритми» і третє місце у змаганні програмістів «Проект Хошимі».
   В основній частині семінару представник Microsoft розповів присутнім про актуальність роботів у сучасному житті. Особливу зацікавленість учасників семінару викликала академічна модель робота від iRobot Create, яку доповідач приніс з собою. Цей пристрій є прототипом робота-пилососа з декількома сервоприводами та великою кількістю датчиків реагування на зміни навколишнього середовища. Керування ним здійснюється через серійний порт, у який для зручності можна підключити Bluetooth-передавач. Учасники семінару дізналися про засоби програмування роботів, а саме про Microsoft Robotics Studio. Лектор ознайомив слухачів с цим пакетом і показав, яким чином треба програмувати поведінку робота за допомогою Visual Programming Language і як були запрограмовані керуючі сервоприводи та датчик на зіткнення з перешкодами діючого робота iRobot Create. Пан Холод спочатку показав, як поведінку робота можна промоделювати у віртуальному середовищі, тобто на моніторі комп‘ютера. Далі доповідач підключив фізичного робота, який живиться від літій-іонових батарей, та продемонстрував яким чином веде себе iRobot Create у реальному світі. Присутні мали змогу самі взяти участь у керуванні. Тих, хто зацікавився технологією Microsoft Robotics, Денис Холод запросив до участі у конкурсі Imagine Cup у номінації Robotics and Algorithm.
   На цьому черговий семінар від Microsoft завершився. Присутні заповнили анкети та отримали фірмові календарі від всесвітньо відомої корпорації. До наступної зустрічі, Microsoft!

Презентація з семінару знаходиться за цим посиланням.
 
 Новини ( 316 ... 330 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 199, зареєстрованих: 0, гостей: 199. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського