Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-06-03 14:31:24.0

Інтелектуальний аналіз інформації - 2010

    3 18 по 21 травня 2010 р. в НТУУ «КПІ» відбулась X Міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» ім. Т.А.Таран. Відкрив конференцію співголова Програмного комітету ІАІ-2010, завідувач кафедри прикладної математики професор О.А.Молчанов. Він привітав присутніх з початком роботи десятої – ювілейної – конференції, нагадав про її історію та традиції та побажав учасникам конференції успішної роботи.
    З пленарними доповідями виступили члени Програмного комітету Ю.Р.Валькман (Київ), О.П.Кузнецов (Москва, Росія), В.В.Голенков (Мінськ, Республіка Білорусь).
    Тематика доповідей охоплювала такі традиційні для конференцій ІАІ напрямки, як інтелектуальний аналіз даних, обробка природної мови, подання знань та міркувань, інтелектуальні методи підтримки систем прийняття рішень, інтелектуальні навчальні системи. Але щороку спостерігається сплеск інтересу до певних  напрямків і тем досліджень.
Цього року підвищена увага була приділена науковим працям, пов’язаним з онтологіями та з мультіагентними системами. Було представлено чимало цікавих прикладних робіт. Участь у роботі конференції молодих учених - аспірантів, магістрів - дала їм змогу ознайомитися з новітніми досягненнями світової науки в галузі створення систем штучного інтелекту, розширити свій науковий світогляд.

    Географія конференції щорічно розширюється. Упродовж останніх років у роботі конференції брали участь учені з України, Росії, Білорусі, Азербайджану та Польщі. Цього року було представлено близько 60 доповідей, з них понад 40% – співробітниками НТУУ «КПІ», що свідчить про високий рівень наукового потенціалу нашого університету.
    За підсумками конференції видано збірник праць.
 
 Новини ( 271 ... 285 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 196, зареєстрованих: 0, гостей: 196. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського