Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-09-23 19:06:14.0

ІІІ Міжнародний студентський семінар ACSE’07 на ФПМ

Факультет прикладної математики продовжує та розширює співробітництво із закордонними вищими навчальними закладами. Одним із напрямів міжнародної співпраці на ФПМ є проведення щорічного семінару-тренінгу для студентів та аспірантів комп’ютерних спеціальностей. Основним партнером факультету в цій діяльності є Університет прикладних наук Карінтії (Австрійська республіка).

Цикл семінарів-тренінгів розпочався у 2005 році, коли на ФПМ був проведений семінар «Системи реального часу» (Real-Time Systems) за участі наукового співробітника австрійського університету Крістіана Мадрідча. Поступово, коли візити зарубіжних колег стали традиційними, цей захід перетворився на щорічний семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE (Applications of Computer and Software Engineering). Кожного року тематика семінарів змінюється, в залежності від наукової спеціалізації запрошених гостей. В цьому році семінар-тренінг ACSE’07 проводився за участі двох співробітників партнерського університету: професорів А. Пестера та Г. Паулюса.

Лекції професора Пестера були присвячені темі Web-орієнтованого математичного моделювання (Web-based math modeling). Учасники семінару отримали знання зі створення віртуальних лабораторій за допомогою програмного середовища MATLAB. Лекції супроводжувались багатьма прикладами, зокрема студенти дізнались про новітній мікросервер розміром вдвічі менше за звичайний мобільний телефон. Після лекцій кожен студент мав можливість закріпити отримані знання на практиці, створивши власну віртуальну лабораторію.

На другий день семінару відбулись лекції професора Паулюса. Вони були присвячені геоінформаційним системам та їх застосуванню (Introduction to Geographic Information Systems). Як і в перший день семінару, після теоретичного курсу учасникам був наданий час для практичної роботи. Студенти ознайомились із сучасним програмним забезпеченням Geomedia Professional, яке було встановлене на кожний комп’ютер, та засвоїли практичні навички роботи з цією програмою. Наприкінці практичного заняття професор Паулюс зробив студентам приємний подарунок: їм було вручено комплект ліцензійного програмного забезпечення. Протягом занять студенти мали змогу ставити запитання, пов’язані з тематикою семінарів, на які іноземні професори із задоволенням відповідали.

На семінарі були присутні не тільки студенти та аспіранти ФПМ, а й представники інших факультетів НТУУ «КПІ», в тому числі ІПСА, ФІОТ, ХТФ, ІСЗЗІ. Загалом семінар відвідали 36 студентів та аспірантів нашого університету. Семінар проводився в лабораторії кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем ФПМ, яка обладнана сучасною комп’ютерною технікою. Отже студенти та зарубіжні гості були забезпечені всім необхідним для плідної роботи.

На третій, заключний, день семінару учасникам був запропонований тест на засвоєння матеріалу лекцій. Студенти, які успішно склали заліковий тест, отримали сертифікат міжнародного зразку від австрійського навчального закладу.

Семінар ACSE’07 сприяв не тільки підвищенню рівня знань у галузі комп’ютерної та програмної інженерії, а також поповненню знань англійської мови, адже всі лекції та практичні заняття проводилися саме англійською. Семінар-тренінг мав наукову спрямованість, що безперечно позитивно вплине на розвиток студентської науки в цілому.

Презентація до лекцій професора Пестера

Презентація до лекцій професора Паулюса

 
 Новини ( 376 ... 390 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 202, зареєстрованих: 0, гостей: 202. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського