Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2016-01-30 17:03:54.0

Владислав Зайка – учасник програми подвійного диплому між НТУУ «КПІ» та університетом Ніцци

Чи помітили ви, що співпраця КПІ з іноземними університетами стає все більш активною: з’являються нові програми обміну, програми подвійного диплому, стажування, конференції? КПІшний інформаційний простір повниться подібними оголошеннями. Наш факультет також не відстає від загальних тенденцій. Міжнародний офіс ФПМ пропонує вашій увазі інтерв’ю з Владиславом Зайкою – студентом п’ятого курсу групи КП-52м, який бере участь у програмі подвійного диплому з університетом Ніцци.

Як сталося, що ти опинився на навчанні в Ніцці?
Мені запропонували цю програму подвійного диплому в КПІ. Я намагався поступити на навчання до університету Парижа Ecole polytechnique, але не пройшов, і мені запропонували подати документи до університету Ніцци.

 

Якими були твої очікування?
Сталося як завжди: очікувалося одне, а по факту все інше! Але загалом я задоволений і з радістю поділюся деталями з усіма зацікавленими.

Розкажи, будь ласка, про свою програму.
Це програма подвійного диплому між КПІ та університетом Ніцци. Вона в основному стосується комп'ютерних мереж та всього, що з цим пов'язано. Тому для всіх адмінів ця магістратура буде дуже доречною. При вступі сюди аналізуються успішність студента в КПІ, тому треба вчитися гарно.

Чи виникали якісь проблеми або труднощі в процесі вступу?
При вступі не виникло ніяких проблем, бо все, що необхідно, це принести декілька документів в 1 корпус КПІ зі своїми балами за весь період навчання в КПІ. Їх аналізують і кажуть, чи підходить кандидат. В першу чергу враховують середній бал.

Які предмети вивчаєш? Ти їх сам обираєш?
В основному всі предмети стосуються мереж в усіх поняттях цього слова. Ось декілька прикладів: Performance evaluation of networks, Content distribution in wireless networks, Graph algorithms. В першому семестрі вибирають за тебе, в другому вибираєш сам, але є обов'язкові предмети. Немає практичних занять. Семестр триває приблизно 7 тижнів, 1 екзамен в середині семестру, один в кінці. Усі викладачі – науковці, тому не люблять багато говорити.

Як складаються стосунки з іншими студентами, викладачами?
З одногрупниками склалися гарні стосунки. Це хлопці та дівчата з усього світу. Цікаво слухати історії про їх культуру та традиції. З викладачами стосунки робочі, прослухав лекцію (до речі, одна лекція – 3 години), задав запитання, в кінці семестру написав екзамен, майже немає практики.

Як ти проводиш своє дозвілля, на що вистачає часу?
Часу не вистачає ні на що, лише одне навчання. Іноді дзвінки у Скайпі друзям. До навчання подорожував різними містами Франції з іншими студентами з України. Був у Монако і Каннах - це зі загальновідомого, а також у інших маленьких містечках узбережжя.

Зі сторони може здатися, що навчання закордоном – це суцільний позитив. Чи є якісь негативні моменти?
Ха-ха. Ну так, це класно. Але як для мене, КПІшника з 4-річним стажем, є багато нового неприємного. Наприклад, добиратися в універ 1 годину, тому мушу вставати щоранку о шостій:( І дуже багато навчання, але це тільки в нашій програмі (наприклад, у лінгвістів взагалі майже немає д/з).

Як тобі живеться у Франції?
Життя в Ніцці ДУУУЖЕЕЕ дороге. І причому дороге все: проїзд в транспорті (1.5Є за одну поїздку, чи проїзний на місяць 30Є, чи на рік 150Є, якщо не помиляюсь), проживання (230Є за місяць – це найдешевший гуртожиток, але тут нормально: кожен живе в окремій кімнаті, душ в кімнаті, туалет на поверсі), харчування (мінімум 50Є як для хлопця), зв'язок (15Є на місяць). Зате сусіди класні. В Ніцці дуже багато українців! Тому живеться майже як вдома.

Ти часто їздиш додому? Чи скоро ти плануєш повернутися?
Додому приїжджав на новий рік на декілька днів. Часто їздити дорого. Не планую повертатися.

Можливо, це некоректне питання, але все ж цікаве: де тобі більше сподобалося вчитися?
У нас все якось більше направлено на прикладне застосування своїх знань, а тут все в теорії і формулах. КПІ – the best! :)

 
 Новини ( 91 ... 105 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 185, зареєстрованих: 0, гостей: 185. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського