Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2014-12-31 11:26:51.0

Участь студентів ФПМ у ІІ Всеуніверситетській студентській Інтернет-конференції «Культура українського народу: історія, сучасність, перспективи»


25 листопада 2014 р. на ФПМ відбулась студентська науково-практична конференція, присвячена проблемам історії української культури. Конференція проводилась в межах ІІ Всеуніверситетської студентської Інтернет-конференції «Культура українського народу: історія, сучасність, перспективи».

До участі в конференції залучилось 36 студентів ІІІ курсу факультету, які підготували 31 доповідь з презентаціями. Матеріали конференції свідчать, що проблеми розвитку національної української культури, сприйняття національної ідеї, усвідомлення специфіки культурного функціонування таких суттєвих складових культури, як наука, техніка, технології, мистецтво, релігія особливо цікавлять сучасне молоде покоління. Тому виступи студентів, їх погляди стосувалися насамперед таких проблем, як ментальність українського народу, міфологія та народна творчість, «неолітична революція» на теренах України, прийняття християнства, культура Київської Русі, феномен двовір’я, виникнення писемності у стародавніх слов’ян, українська культура ХУІІІ – ХІХ ст. тощо.

Особлива увага на конференції була приділена розвитку національної культури в ХХ ст. та в умовах незалежності: в кінці ХХ – на початку ХХІ ст. Цікаві виступи, присвячені основним напрямам модернізму в українській культурі ХХ ст., виголосили студенти Васьковська А. (КВ-23), Кривошеєнко М., Курінний К. (КМ-22), Чорток О., Юрчук А. (КМ-21) та інші.

Інформаційними і повчальними були виступи студентів, що стосувалися особливостей розвитку національної української культури на сучасному етапі в умовах глобалізації і становлення інформаційного суспільства в Україні, як-от: Литвина В., Приходько Е. (КП-21), Сергієнко Ю., Тітора В. (КМ-23), Станкевич М. (КМ-21).

В роботі Інтернет-конференції значне місце посіли доповіді і презентації студентів, присвячені життю та діяльності визначних діячів української культури – науковців, письменників, акторів.

Загальна позиція студентів у вищевказаних виступах свідчить про те, що для молоді знання історії української культури, особливостей етногенезу, періодів її розвитку, формування світоглядних характеристик ментальності, розуміння сучасного світового історико-культурного процесу і місця в ньому українського народу є шляхом до набуття досвіду і намаганням сформувати власну життєву позицію, відчути відповідальність за наслідки своєї діяльності.

Доц. Лук’янчук Л.Я., КУМЛК, ФЛ, НТУУ «КПІ»

 
 Новини ( 121 ... 135 )
RSS
2014-10-05 ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 196, зареєстрованих: 0, гостей: 196. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського