Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2014-12-26 13:53:25.0

Студенти ФПМ – фіналісти конкурсу-проекту «Рушай у віртуальну магістраль нескінченних можливостей твого майбутнього бізнесу!»

 


19 листопада 2014 р. у стінах зали засідань Вченої ради НТУУ «КПІ» відбувся фінал конкурсу для студентів та випускників українських ВНЗ «Рушай у віртуальну магістраль нескінченних можливостей твого майбутнього бізнесу!», що був організований Польською фундацією комунікації (Варшава, Польща) та Агенцією європейських інновацій (Львів, Україна).

Проект був спрямований на заохочення підприємництва та інновацій, розвиток малих і середніх підприємств в Україні. До участі запрошувалися студенти денної форми навчання та випускники українських ВНЗ минулого року, що мають достатній рівень володіння англійською мовою та свіжу бізнес-ідею в наступних сферах: інновації в цифровій економіці, впровадження нових технологій у сфері ІКТ, електронного бізнесу, електронних послуг, електронної комерції. Наш університет є одним із головних партнерів цього проекту, і студенти КПІ стали його активними учасниками: відвідували тренінги, спілкувалися з польськими експертами в режимі відеоконференцій і, звісно, створювали власні бізнес-проекти.

Загалом вісім кращих команд конкурсу представляли свої бізнес-ідеї учасникам заключної конференції та журі, яке складалося з провідних українських експертів у підприємницькій діяльності й освіті. Від ФПМ у конкурсі взяли участь три команди, дві з яких вийшли у фінал.

Перший проект-фіналіст від ФПМ мав назву «Menudict», його автори – Бегерський Михайло і Зайка Владислав. Результатом їх проекту є створення та організація компанії, що розробляє програмне забезпечення для формування індивідуального раціону здорового харчування. Ця компанія надає ресторанам послугу, яка полягає у формуванні персональних раціонів харчування на основі меню ресторанів й обслуговуванні клієнтів, що хочуть харчуватися відповідно до складеного збалансованого раціону здорового харчування.

Другий проект-фіналіст від ФПМ, який мав назву «MyRasp», розробили Кисельов Євгеній, Матяш Іван і Чурілов Михайло. MyRasp – це система планування, яка допоможе вирішити такі задачі, як зв’язок між студентами поза університетом, комунікація між студентом і викладачем а також оповіщення студентів при змінах у розкладі. Соціальна комунікація між студентами всередині академічної групи досягається за допомогою зручного файлового і текстового обміну з обмеженим доступом. Web-сервіс надає можливість створення та внесення змін у розклад, що робить його гнучким і сучасним. Саме цей проект став одним з трьох переможців, його автори отримали грошову премію у розмірі 2000 доларів США на реалізацію свого проекту, а також можливість безкоштовно навчатися у Стартап Школі «Sikorsky Challenge».

Окремо слід відзначити, що проекти, представлені на конкурс від ФПМ, розроблялись в рамках навчального процесу з дисципліни «Менеджмент проектів програмного забезпечення», заняття з якої проводить старший викладач кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем, к.т.н. Люшенко Леся Анатоліївна. Протягом семестру студенти отримували знання та практичний досвід, які в кінцевому підсумку привели їх до перемоги у конкурсі. Фактично Леся Анатоліївна виступила у ролі тренера команд від ФПМ, тим паче що пані Люшенко має великий досвід у менеджменті реальних комерційних проектів та проведенні тренінгів.

Вітаємо студентів ФПМ – фіналістів конкурсу-проекту та їх керівника, Люшенко Лесю Анатоліївну, з успіхом і бажаємо їм творчої наснаги та нових ідей!

 
 Новини ( 121 ... 135 )
RSS
2014-10-05 ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 190, зареєстрованих: 0, гостей: 190. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського