Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2009-05-30 13:56:48.0

IX міжнародна конференція «Інтелектуальний аналіз інформації»

    19-21 травня 2009 року відбулася дев‘ята міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації», яка щорічно, починаючи з 2001 року, проводиться в нашому університеті. Конференція є спільним науковим заходом НТУУ «КПІ», зокрема факультету прикладної математики, та Російської асоціації штучного інтелекту. Незмінним організатором та керівником заходу була професор кафедри прикладної математики, д.т.н. Т.А.Таран, яка пішла з життя 17 травня 2007 року. З 2009 року міжнародній науковій конференції ІАІ присвоєно ім’я проф. Таран – видатного вченого в галузі штучного інтелекту. На знак пошани до Тетяни Архипівни кожна конференція починається з вшанування її пам‘яті.

    Географія конференції щорічно розширюється. Впродовж останніх років в роботі конференції брали участь вчені з України, Росії, Азербайджану та Польщі. Цього року у програму конференції було включено 68 доповідей, 6 з яких були представлені іноземними гостями. З боку НТУУ «КПІ» було зроблено близько половини всіх доповідей, що свідчить про високий науковий потенціал нашого університету. Особливо приємним є те, що щорічно збільшується кількість статей та доповідей молодих вчених та аспірантів: цього року близько третини від загальної кількості праць конференції було представлено молодими науковцями. Участь у конференції дала молодим вченим змогу представити свої наукові результати та ознайомитись з новітніми досягненнями світової науки в галузі створення систем штучного інтелекту.

    Щодо тематики доповідей, то кожного року вона трохи змінюється та розширюється. IX міжнародна наукова конференція ІАІ-2009 охопила таку тематику: інтелектуальне прийняття рішень, аналіз даних, розпізнавання образів, інструментальні засоби та інтелектуальний інтерфейс, соціальні проблеми освіти, обробка природної мови в Інтернеті тощо.

    Упродовж всіх трьох днів роботи конференції у залі засідань панувала атмосфера вільного професійного обговорення. Гнучкий регламент доповідей дав змогу доповідачам досить докладно представити свої наукові результати та залишив достатньо часу для дискусій, питань та коментарів, яких було доволі багато.

    За підсумками міжнародної наукової конференції ІАІ-2009 видано збірник наукових праць.

 
 Новини ( 301 ... 315 )
RSS
2009-08-31 ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 179, зареєстрованих: 0, гостей: 179. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського