Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-12-07 16:15:08.0

Семінар Microsoft на ФПМ


Корпорація Microsoft веде активну політику щодо підтримки вищих навчальних закладів. Це, зокрема, здійснюється за допомогою програм співробітництва, основними серед яких є підписка на програмне забезпечення MSDN Academic Alliance та програма «Академія інформаційних технологій Microsoft».

Для того, щоб ознайомити студентів та викладачів факультету з можливостями академічних програм Microsoft, на ФПМ відбулися інформаційні семінари Microsoft, які провів менеджер академічних програм пан Денис Холод.

Семінар для викладачів факультету відбувся 13 листопада 2007 року. Він був присвячений використанню технологій Microsoft у навчальному процесі, зокрема викладачі були ознайомлені з умовами та можливостями використання підписки на програмне забезпечення MSDN Academic Alliance. Крім того, пан Холод дав рекомендації щодо викладання дисципліни «Операційни системи» та познайомив присутніх з інформаційними ресурсами, які можуть бути використані в навчальному процесі.

26 листопада 2007 року семінар Microsoft був орієнтований на студентів та аспірантів ФПМ. Студенти дізнались про конкурс Imagine Cup та програму MACH 8. Imagine Cup – це міжнародний технологічний конкурс для студентів, який проводиться за підтримки компанії Microsoft вже 4 роки поспіль. Щорічно навесні в Україні проводиться півфінал конкурсу програмних проектів, і найсильніша команда програмістів представляє нашу країну на міжнародному фіналі й отримує шанс виграти головний приз – 25000$. Для участі в конкурсі складається команда з чотирьох талановитих студентів, які  працюють над одним програмним проектом. Проект має бути реалізованим із застосуванням технологій Microsoft та відповідати темі конкурсу, яка кожного року є особливою. Тема конкурсу цього року – «Уявіть собі світ, в якому технології допомагають нам жити в стабільному оточуючому середовищі», фінал конкурсу  відбудеться у Парижі на початку липня 2008 року. Денис Холод продемонстрував відео з фіналу конкурсу Imagine Cup 2007, який проходив в Сеулі (Корея), та урочистої церемонії нагородження переможців. Присутні на семінарі побачили серед призерів  й українську команду, яка посіла одне з призових місць. 

Крім того, під час студентського семінару менеджер академічних програм пан Денис Холод розповів про он-лайн конкурси. Для участі в них  також потрібна своя команда, яка реєструється на сайті Microsoft. Задача, поставлена перед командою, виконується через Інтернет. Таким чином забезпечується анонімність конкурсантів та незалежна оцінка з боку жюрі. Є декілька видів он-лайн конкурсів,  наприклад: конкурс алгоритмів, IT-конкурс, проект Хошимі, програмування ігор, вбудовані системи, проектування інтерфейсів тощо. 

Інша тема, яка була освітлена на семінарі, – це програма MACH 8. Вона стосується роботи у компанії Microsoft і орієнтована, насамперед, на випускників та аспірантів ВНЗ. Менеджер академічних програм Microsoft розповів про всі аспекти роботи в їх компанії та пояснив, яким чином проводиться конкурс. Присутні також дізнались про програму Student Partner, яка орієнтована на студентів, які цікавляться комп‘ютерними технологіями та бажають поділитися своїми знаннями з іншими.

Оскільки факультет прикладної математики є учасником програми MSDN Academic Alliance, то кожен студент та викладач нашого факультету може використовувати ліцензійне програмне забезпечення Microsoft. Зі списком програмних продуктів, що входять в MSDN Academic Alliance, можна ознайомитись тут.

Всі презентації з семінару знаходяться за цим посиланням.
 
 Новини ( 361 ... 375 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 208, зареєстрованих: 0, гостей: 208. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського