Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-02-03 11:59:04.0

Стипендіати ФПМ: Микола Онай

    Багато молодих хлопців та дівчат, що навчаються в НТУУ «КПІ», отримують стипендії. Та не так багато з них удостоєні іменних стипендій ректора НТУУ «КПІ» та академіка В.М.Глушкова. На факультеті прикладної математики такі стипендії отримують шестеро студентів: четверо магістрантів та двоє студентів четвертого курсу. Наша розповідь – про них, наших стипендіатів…
 
    Почнемо з Миколи Оная. Він  зростав у родині військовослужбовців. Уже з трьох років цікавився математикою. Тому не вагаючись вступив до фізико-математичної гімназії. У 2002 році, після закінчення 9-го класу, брав участь у роботі Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я», яке тісно співпрацює з НТУУ «КПІ». Навчаючись у гімназії, мріяв про вступ до найкращого технічного ВНЗ України – НТУУ «КПІ» та здобуття технічної освіти. Гімназію закінчив із золотою медаллю.
    Миколу цікавила не тільки теорія, а й можливість застосовувати математичний апарат для розв’язування задач прикладного характеру. Зі шкільних років захоплювався програмуванням, саме тому вирішив вступити на спеціальність «Комп’ютерні системи та мережі» факультету прикладної математики. Нині, будучи студентом 6-го курсу, Микола захоплюється теорією скінченних полів, теоретико-числовими алгоритмами та вивченням різних мов програмування. Науковий керівник Миколи – проф. Дичка І.А, д.т.н., завідувач кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем, декан ФПМ.
    Студент із глибокою повагою говорить про своїх викладачів та керівника: «Вони докладають багато зусиль, щоб передати нам свої знання та досвід». Микола має кілька наукових праць та бере участь у наукових конференціях. Минулого року за відмінні успіхи в навчанні, досягнення в наукових дослідженнях та активну громадську позицію був удостоєний стипендії ім. академіка В.М.Глушкова, зараз є стипендіатом ректора НТУУ «КПІ».

    Наступного тижня чекайте розповідь про Катерину Костенко.
 
 Новини ( 286 ... 300 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 154, зареєстрованих: 0, гостей: 154. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського