Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2013-11-25 18:23:58.0

Петро Віжевський – учасник програми подвійного диплому між НТУУ «КПІ» та Лаппеенрантським університетом технологій

  Міжнародний офіс факультету прикладної математики представляє вашій увазі інтерв’ю зі студентом 5-го курсу кафедри прикладної математики ФПМ Петром Віжевським, який минулого навчального року переміг в конкурсі на отримання грантів на навчання закордоном та зараз навчається у Фінляндії за програмою подвійного диплому між НТУУ «КПІ» та Лаппеенрантським університетом технологій (ЛУТ – LUT, Lappeenranta University of Technology).

- Доброго дня, Петро! Розкажи трохи про себе, про свої захоплення.
- Всім привіт! Я студент КПІ і ЛУТ. Мені 21 рік. Окрім ІТ-технологій та математики я цікавлюсь арт-хаус кіно, літературою ХХ століття і різними видами спорту та активного дозвілля.
- Чому ти на 5-му курсі вирішив поїхати на навчання закордон?
- Мені здалося, що це чудова нагода відкрити для себе іншу культуру та отримати нові враження. А також 5-й курс – це саме той час, коли варто замислюватись про своє майбутнє. Найскладніші екзамени
позаду і з’являється нагода присвятити своєму професійному зростанню більше часу. Крім того, КПІ дозволяє паралельно отримувати диплом закордонного вищого навчального закладу за програмами подвійного диплому.

- Якою була реакція оточуючих на новину, що ти отримав змогу навчатися закордоном?
- Батьки дуже раділи, одногрупники давали позитивну оцінку моєму рішенню, викладачі підтримували та допомагали, зокрема Чертов Олег Романович та Темнікова Олена Леонідівна дуже допомогли мені в процесі вступу.
- На що треба звернути особливу увагу при підготовці до вступу?
- Важливою умовою вступу є необхідність надати сертифікат, що підтверджує знання англійської мови на задовільному рівні:
•    TOEFL, Academic test 80 iBT or 550 PBT (www.toefl.org)
•    IELTS, Academic test 6.0 (www.ielts.org)
•    PTE, Academic test 54 (www.pearsonpte.com)
•    CAE or CPE A, B or C (www.cambridgeesol.org)
Я здавав TOEFL, результати якого надсилаються безпосередньо до університету. У випадку з іншими тестами ситуація може відрізнятися.
- Де саме знаходиться університет, в який ти приїхав на навчання?
Місто називається Лаппеенранта (Lappeenranta). Я приїхав 21 серпня, хоча краще приїхати на декілька днів раніше, а по можливості ще й взяти участь в літній школі, яка проходить тут кожен рік незадовго до початку навчального року.
- Ти вже акліматизувався? Як відбулось знайомство з країною?

Знайомство з країною відбувається дуже легко, університет регулярно організовує презентації про Фінляндію та фінські звичаї для іноземних студентів. Тут навчається чимало іноземних студентів, інтеграція в студентський колектив відбувається легко.
- Які особливості навчання в Фінляндії? Що найважче зараз у навчанні?
Окрім невеликої кількості обов’язкових предметів (половину яких я перерахував з КПІ), кожен студент сам обирає предмети для вивчення, відповідно і розклад буде індивідуальний. Я вивчаю предмети, присвячені моделюванню і статистичному аналізу, нечіткій логіці та м’яким обчисленням. Також вивчаю декілька предметів, присвячених Computer Science, з іншої кафедри. У мене, як правило, лекції в понеділок-вівторок з 10 до 16-17 та практичні заняття з середи по п’ятницю з 10 до 12-16. Навчатися неважко, якщо регулярно виконувати завдання. Також КПІ дає дуже хороший рівень базової підготовки, але потрібно бути готовим до того, що тут навчання сфокусоване на прикладній математиці.
- Ти вже потоваришував з іншими студентами? Як до тебе ставляться викладачі?

- Як викладачі, так і одногрупники ставляться до мене дуже привітно, серед студентів поширена взаємодопомога в навчанні. Насправді, ситуація майже нічим не відрізняється у ставленні до студентів у КПІ та ЛУТ.
- Як вирішуються фінансові питання?
- Я отримую стипендію від ЛУТ, яка дозволяє цілком комфортно жити за умов розумної економії. На вечірки цих коштів, на жаль, не вистачить, хоча часу на них зовсім не залишається.
- Що ти хочеш побажати студентам ФПМ, які мріють поїхати на навчання закордон?
- Я б порекомендував бути уважними та заздалегідь оформляти документи.
 
 Новини ( 151 ... 165 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 213, зареєстрованих: 0, гостей: 213. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського