Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2012-06-01 19:42:58.0

ХІІ міжнародна конференція «Інтелектуальний аналіз інформації»

       Конференція ІАІ проводиться в НТУУ «КПІ» з 2001 року. Даний захід є результатом співпраці факультету прикладної математики та Російської асоціації штучного інтелекту. За роки проведення конференції було розглянуто та опубліковано близько 400 публікацій, авторами яких були науковці з України (Київ, Одеса, Хмельницький, Луганськ, Вінниця, Харків тощо), Росії (Москва, Санкт-Петербург, Таганрог, Томськ, Ростов-на-Дону, Новосибірськ тощо ), Білорусі (Мінськ, Гомель, Гродно, Могильов тощо), Польщі та Азербайджану. Загалом за 12 років в конференції взяли участь близько 700 науковців в області систем штучного інтелекту та аналізу даних.

       Дванадцята міжнародна наукова конференція «Інтелектуальний аналіз інформації» ім. Т.А. Таран (ІАІ-2012) відбулася 16-18 травня 2012 року. Відкрив конференцію співголова Програмного комітету ІАІ-2012, завідувач кафедри прикладної математики професор О.А.Молчанов. Він привітав присутніх з початком роботи конференції та побажав учасникам конференції успішної роботи.
       Цього року в роботі конференції взяли участь викладачі багатьох технічних університетів України та інститутів НАНУ – Інституту програмних систем, Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем, Інституту кібернетики та ін. Також до нас завітали вчені з Росії (Москва та Самара) та Білорусі (Мінськ). На ІАІ-2012 було представлено близько 40 доповідей, авторами 20 доповідей є співробітники НТУУ «КПІ», зокрема 6 доповідей зроблено науковцями факультету прикладної математики.
      Цього року обговорювалися такі напрямки, як прийняття рішень та планування, аналіз даних та онтологічний інжиніринг — наука про моделі і методи добування, структуризації та формалізації знань. Крім того, було заслухано доповіді на тему мережевих та багатоагентних систем, м’яких обчислень (Soft computing) та обробки природної мови.
      За підсумками міжнародної наукової конференції ІАІ-2012 видано збірник наукових праць.
 
 Новини ( 166 ... 180 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 213, зареєстрованих: 0, гостей: 213. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського