Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-03-15 22:45:10.0

Звіт декана ФПМ за 2006 рік

6 березня 2007 року декан факультету прикладної математики проф. Дичка І.А. звітував перед викладачами та співробітниками деканату про діяльність ФПМ у 2006 році.

Розповідаючи про навчальну роботу, проф. Дичка охарактеризував контингент студентів та дав оцінку успішності навчання за результатами літньої та зимової сесій 2006 року, а також ІІІ-го Ректорського контролю. Згідно з даними звіту рівень успішності студентів (відсоток студентів, які навчаються на «відмінно» та «добре») у порівнянні з зимовою сесією 2005/2006 навчального року не змінився – він становить близько 43%.

Декан розповів, що в 2006 році ФПМ випустив 370 студентів: 180 бакалаврів, 130 спеціалістів та 60 магістрів. 34% бакалаврів та 48% магістрів отримали дипломи з відзнакою.

Прийом на перший курс здійснювався за п’ятьма спеціальностями: “Прикладна математика”, “Комп’ютерні системи та мережі”, “Спеціалізовані комп’ютерні системи”, “Системне програмування”, а також за новою спеціальністю “Програмне забезпечення автоматизованих систем”. На наш факультет було прийнято 172 студенти, з яких 42 – контрактники. Конкурс за поданими заявами становив 2,05 заяв на місце. За цим показником ФПМ посів друге місце (після ФІОТ). Прохідний бал становив: весною – 42 (четверте місце), влітку – 38 (друге місце).

Декан ФПМ подякував всім, хто брав участь в напруженій роботі відбіркової комісії, зокрема відповідальному секретарю відбіркової комісії Колінько Р.Ф. та заступнику відповідального секретаря Ковальчук-Хімюк Л.О. Підсумовуючи сказане, проф. Дичка вказав на нову тенденцію – з появою бакалаврату “Програмна інженерія” ФПМ стає програмістським факультетом.

У 2006 році на базі філії підготовчих курсів Інституту моніторингу якості освіти (керівник філії ФПМ – доц. Копичко С.М.) активно проводилась доуніверситетська підготовка молоді. Виходячи з важливості роботи з абітурієнтами, декан ФПМ зобов’язав кожного викладача один раз на рік відвідати одну школу та виступити з лекцією про факультет.

Продовжуючи свій виступ, декан ФПМ торкнувся питань навчально-виховної роботи та роботи в гуртожитку, де мешкають 300 українських та 55 іноземних студентів ФПМ. Студмістечко НТУУ «КПІ» щороку проводить різноманітні конкурси серед мешканців гуртожитків. У 2006 році гуртожиток ФПМ (гуртожиток №14) посів друге місце у конкурсі на кращий гуртожиток студмістечка, а кімната 4-13 гуртожитку №14 посіла друге місце у конкурсі на кращу кімнату у студмістечку. Декан висловив подяку своєму заступнику з роботи в гуртожитку Громовій В.В. за плідну організаційну роботу.

Далі у своєму виступі проф. Дичка проаналізував професорсько-викладацький склад ФПМ: на факультеті працюють 45 викладачів, зокрема 7 професорів, докторів наук; 21 доцент, кандидат наук та 17 старших викладачів і асистентів. У 2006 році з метою підвищення кваліфікації 13 викладачів ФПМ пройшли стажування закордоном.

Наукова робота у 2006 році, за словами декана ФПМ, проводилась у трьох напрямах: підготовка кандидатів наук, публікування наукових праць, виконання наукових тем. У 2006 році кандидатські дисертації захистили Сирота С.В. (науковий керівник Таран Т.А.), Фатма М. Севаєє (Лівія) (науковий керівник Зайченко Ю.П.), Замятін Д.С (науковий керівник Мельник О.С.). У тому ж році на ФПМ виконувалось 11 науково-дослідних робіт, було опубліковано 17 наукових статей та 29 тез доповідей на конференціях, з них за участі студентів – 13. Декан ФПМ привітав доцента кафедри СКС Романкевича В.О. за перемогу в університетському конкурсі “Молодий викладач-дослідник – 2006”.

Факультет прикладної математики має тісні інтеграційні зв’язки з багатьма навчальними закладами світу та міжнародними організаціями. У 2006 році ФПМ брав участь у багатьох міжнародних подіях, зокрема у виконанні проекту Програми розвитку ООН в Україні «Передача інформаційних технологій в Україну». В рамках цього проекту на ФПМ діє Центр електронної освіти. Наш факультет підтримує науково-виробниче співробітництво з компанією “Freescale” (США). В 2006 році на ФПМ проводилась низка міжнародних заходів, зокрема VI Міжнародна конференція “Інтелектуальний аналіз інформації ІАІ-2006” та семінар-тренінг “Digital systems design” (проведено у співпраці з Університетом прикладних наук Карінтії, Австрія). Проф. Дичка також розказав про міжнародні заходи, які заплановані на 2007 рік.

Після виступу декана присутніми був прийнятий колективний трудовий договір на 2007 рік.

Презентацію із звітом декана ФПМ за 2006 рік можна знайти за цим посиланням.

 
 Новини ( 391 ... 406 )
RSS
2006-12-01 День ФПМ ...
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 209, зареєстрованих: 0, гостей: 209. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського