Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-06-07 14:36:58.0

World Conference on Soft Computing

   23-26 травня цього року делегація з кафедри Прикладної математики у складі:

   • Чертов Олег Романович (к.т.н., доцент)
   • Александрова Маргарита Володимирівна (ст. гр. КМ-71)
   • Тавров Данило Юрійович (ст. гр. КМ-72)

 відвідала Міжнародну конференцію з м’яких обчислень (World Conference on Soft Computing), яка проводилась на базі Державного університету Сан-Франциско (San-Francisco State University). Неформально захід було присвячено 90-му дню народження засновника нечіткої логіки професора Лотфі Заде.

 
За словами Маргарити Александрової, конференція була багатонаціональною. Найбільша кількість учасників приїхали з Індії та Пакистану, чимало було вчених з Мексики, а ще – американських вчених російського походження.


« -Нам вдалося поспілкуватися з багатьма відомими вченими, такими, як Сергій Овчинніков, Дімітар Філєв (Dimitar Filev), Рехан Садік (Rehan Sadiq) і, що особливо приємно, з легендарним Лотфі Заде. Це дуже велика честь для нас» - розповідає Маргарита.

  
   На конференції нашими учасниками було представлено 2 доповіді: "Clustering with Prototype Extraction for Census Data Analysis" (O. Chertov, M. Aleksandrova) та “SSA-Caterpillar in Group Anonymity" (D. Tavrov, O. Chertov). Тематика зазначених виступів зацікавила інших учасників заходу та стала об’єктом інтенсивних обговорювань.
 
   « -Дуже приємно, що наші доповіді були помічені.
Особливо зацікавив слухачів виступ Данила, лунали навіть деякі пропозиції щодо співпраці в майбутньому. Мені також задавали багато питань, але, на жаль, спеціалістів в області моїх досліджень було досить мало».

   Окрім напруженої роботи протягом конференції, наші представники також встигли поближче познайомитися із великим вченим Лотфі Заде, зустріти колег з української діаспори та, звісно, насолодитися краєвидами прохолодного Сан-Франциско. Як колись пожартував Марк Твен: «Найхолодніша зима в моєму житті ― це літо в Сан-Франциско».
 
 Новини ( 226 ... 240 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 193, зареєстрованих: 0, гостей: 193. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського