Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-10-19 20:28:08.0

Урочисте відкриття навчальних та науково-дослідних лабораторій ЕПАМ-ФПМ-ІПСА

   Компанія EPAM Systems – один з найбільших розробників програмного забезпечення та провідний гравець в галузі ІТ-консалтингу. Основні напрямки її діяльності – це розробка, тестування, супроводжування та підтримка програмного забезпечення і бізнес-програм. Продукція компанії добре відома на світовому ринку, а серед її клієнтів такі гіганти, як Microsoft, Bosch, The Coca-Cola Company, Газпром нефть, Національний банк України та багато інших. EPAM Systems вже певний час співпрацює з НТУУ «КПІ» і результатом цієї співпраці стало відкриття 19 жовтня навчальних та науково-дослідних лабораторій на факультеті прикладної математики та ННК «Інститут прикладного системного аналізу».
   Розпочався захід з виступу ректора університету Згуровського М.З., який відзначив, що співробітництво з компаніями такого рівня, як EPAM – важливий крок у налагоджені тісних взаємозв’язків з потенційними роботодавцями. Сучасний фахівець повинен бути пристосований до розвитку науково-технічного прогресу, його знання завжди мають залишатися актуальними. Пошук таких спеціалістів, без сумніву, – пріоритетне завдання для великих компаній. Тому співпраця між кращим технічним університетом країни, яким є НТУУ «КПІ», та такою потужною компанію, як EPAM, є перспективною та взаємовигідною.
   Наступним слово взяв директор компанії EPAM Systems в Україні Юрій Антонюк. Він розповів, що розвиток діяльності цієї компанії в Україні лише набирає обертів. Мета співробітництва з провідним технічним ВНЗ – це залучення до навчання та роботи талановитих студентів, які в подальшому могли б успішно працювати в компанії. Позитивний досвід такої співпраці з університетами вже існує у підрозділів EPAM Systems в Білорусі та Росії. Компанія хоче розвивати освітній напрямок і в Україні. З цією метою на базі підрозділів НТУУ "КПІ" – ФПМ та ІПСА, проводитимуться безкоштовні курси з мови програмування Java та тестування.
   Після вітальних промов відбулось урочисте відкриття навчальних та науково-дослідних лабораторій ЕПАМ-ФПМ-ІПСА. Перерізування стрічки дало офіційний старт роботі цих лабораторій. До речі обидві лабораторії розташовані у корпусі № 14: лабораторія ІПСА – на третьому поверсі (лаб.57а), лабораторія ФПМ – на п’ятому (лаб.76).
   В другій частині урочистих заходів перед присутніми виступив представник компанії Microsoft Денис Пасєчник, який розповів про нову інноваційну розробку – «Хмарні» платформи. В основі даної концепції лежать хмарні обчислення – технологія розподільної обробки даних, в якій комп’ютерні ресурси та потужності надаються користувачеві у якості Інтернет-сервісу. Якщо компанії знадобляться потужні комп’ютерні або програмні ресурси для виконання будь-якого завдання, то їй не потрібно буде витрачати значні кошти на їх купівлю. Все необхідне можна буде взяти в оренду та встановити за короткий проміжок часу. Пан Пасєчник наголосив, що Microsoft займає лідируючу позицію на ринку хмарних технологій і наявність чисельних сервісів, одним з прикладів яких є Windows Azure – яскраве тому підтвердження. 
   Далі перед учасниками заходу виступив менеджер з розвитку бізнесу компанії EPAM Systems Андрій Плєщ, який докладніше розповів про особливості проведення занять на курсах, які є безкоштовними та проводитимуться на постійній основі в щойно відкритих лабораторіях. Набір проводиться серед студентів 4 та 5 курсів за результатами співбесіди. Після закінчення навчання найуспішнішим слухачам буде запропонована робота в компанії EPAM Systems.
   Завершився захід вікториною, в якій могли взяти участь усі бажаючі. Питання загалом стосувалися програмування та мережевих технологій, але були й такі, що потребували знань про компанію EPAM Systems. Переможцем вікторини став студент 5 курсу ІПСА Георгій Кальницький, якій отримав головний приз – планшетний ПК IPad. Друге місце посів студент 5-го курсу ФПМ Олександр Шолох, він отримав фірмовий рюкзак.
   Підбиваючи підсумки, слід підкреслити, що співпраця з компанією EPAM Systems дозволить нашим студентам поглибити свої знання в галузі програмної інженерії, набути першого досвіду командної роботи та отримати можливість працевлаштування у провідній ІТ-компанії, якою є EPAM Systems.
 
 Новини ( 256 ... 270 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 164, зареєстрованих: 0, гостей: 164. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського