Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2008-03-18 22:30:05.0

Звіт декана ФПМ за 2007 рік

6 березня 2008 року відбулися збори трудового колективу факультету прикладної математики, на якому декан ФПМ проф. Дичка І.А. звітував про діяльність факультету у 2007 році.

Розповідаючи про навчальну роботу, проф. Дичка охарактеризував склад студентів за різними показниками, дав оцінку успішності навчання за результатами літньої та зимової сесій 2007 року, а також Ректорського контролю IV-го та V-го етапів, розповів про стипендіальне забезпечення. Декан повідомив, що в 2007 році ФПМ закінчили 382 студенти: 173 бакалаври, 128 спеціалістів та 81 магістр. Дипломи з відзнакою у 2007 році отримали 21 бакалавр та 32 магістри.

Прийом на перший курс здійснювався за п’ятьма спеціальностями: “Прикладна математика” (50 держбюджетних місць), “Системне програмування”, “Програмне забезпечення автоматизованих систем”, “Комп’ютерні системи та мережі”, “Спеціалізовані комп’ютерні системи” (по 20 місць). Загалом у звітному році на наш факультет вступили 161 студент, у тому числі 29 контрактників.

Декан ФПМ подякував усім, хто брав участь у напруженій роботі відбіркової комісії, зокрема відповідальному секретарю відбіркової комісії Маслянку П.П. та його заступникам Потаповій К.Р. та Вішталю Д.М.

У 2007 році на базі філії підготовчих курсів Інституту моніторингу якості освіти активно проводилась доуніверситетська підготовка молоді для вступу на ФПМ. Враховуючи важливість роботи з абітурієнтами, декан ФПМ зобов’язав кожного викладача один раз на рік виступити з лекцією про факультет у середній школі.

Продовжуючи свій виступ, декан ФПМ торкнувся питань навчально-виховної роботи і роботи в гуртожитку. Він висловив подяку Громовій В.В., заступнику декана з роботи в гуртожитку. Слід зазначити, що в гуртожитку мешкають 300 українських та 72 іноземних студентів факультету.

2007 рік для ФПМ був традиційно багатий на студентські культурно-масові заходи. Цього року було успішно проведено день першокурсника, день факультету, організовано відвідання Політехнічного музею студентами першого курсу.

Далі у своєму виступі проф. Дичка проаналізував професорсько-викладацький склад ФПМ: на факультеті працюють 45 викладачів, зокрема 7 професорів, докторів наук; 21 доцент, кандидат наук та 17 старших викладачів і асистентів.

Наукова робота на ФПМ в минулому році проводилась у трьох напрямах: підготовка наукових кадрів (кандидатів та докторів наук), публікування наукових праць, виконання науково-дослідних робіт. У 2007 році під керівництвом викладачів факультету прикладної математики п’ятеро аспірантів захистили кандидатські дисертації. У тому ж році на ФПМ виконувалось 11 науково-дослідних робіт, було опубліковано 57 наукових статей та 12 тез доповідей на конференціях. Декан ФПМ привітав лауреата університетського конкурсу “Викладач-дослідник – 2007” доцента кафедри ПМА Маслянка П.П., а також поздоровив доцента кафедри СКС Романкевича В.О. з перемогою в науковому конкурсі “Молодий викладач-дослідник – 2007”.

Факультет прикладної математики має тісні інтеграційні зв’язки з багатьма навчальними закладами світу та міжнародними організаціями. На ФПМ продовжує працювати Центр електронної освіти, створений у 2005 році в рамках Програми розвитку ООН в Україні «Передача інформаційних технологій в Україну» спільно з Польсько-Японським інститутом інформаційних технологій. У звітному році на базі Центру неодноразово проходили відеоконференції з партнерським університетом, зокрема у грудні 2007 року відбулась відеоконференція за участю факультету лінгвістики НТУУ “КПІ”, з яким ФПМ спільно виконує пілотний проект щодо впровадження сучасних комп’ютерних технологій у процес вивчення англійської мови. Серед інших міжнародних заходів факультету прикладної математики було проведення VII Міжнародної конференції “Інтелектуальний аналіз інформації ІАІ-2007” та III міжнародного студентського семінару “Applications of Computer and Software Engineering” (ACSE’07), що традиційно проходить у співпраці з Університетом прикладних наук Карінтії, Австрія. Наш факультет продовжує науково-виробниче співробітництво з компанією “Freescale” (США). Проф. Дичка також розповів про календар міжнародних заходів на 2008 рік.

Після виступу декана присутніми був прийнятий колективний трудовий договір на 2008 рік.

Презентацію із звітом декана ФПМ за 2007 рік можна знайти за цим посиланням.

 
 Новини ( 361 ... 375 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 188, зареєстрованих: 0, гостей: 188. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського