Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-02-28 11:09:06.0

Семінар із застосування математичних методів у фінансовій галузі

   23 лютого 2011 р. відбувся семінар із застосування математич¬них методів у фінансовій галузі, організований факультетом при¬кладної математики, інститутом прикладного системного аналізу та компанією EPAM Systems для студентів та аспірантів нашого університету. Цей семінар став черговим кроком у стосунках між НТУУ «КПІ» та компанією EPAM Systems, яка є одним з найбільш потужних розробників програмного забезпечення.
   Семінар розпочався з короткої презентації компанії EPAM Systems, яку провели менеджери компанії Дар’я Медвєдєва та Дар’я Гара. Вони розповіли про діяльність ЕРАМ Systems та про освітні програми, які започатковані компанією в НТУУ «КПІ». На сьогоднішній день ЕРАМ Systems співпрацює з чотирма підрозділами нашого університету – це ІПСА, ФПМ, ТЕФ та ФІОТ, де компанія обладнала сучасні комп’ютерні лабораторії, призначені для більш глибокої професійної підготовки ІТ-спеціалістів. Навчання побудоване як семестрові тренінги, в якості навчальних завдань студенти отримують реальні задачі. Основні напрямки підготовки – програмування на Java та тестування програмного забезпечення. Представники ЕРАМ Systems розповіли про систему відбору учасників освітньої програми та запросили всіх охочих на навчання, яке до того ж є безкоштовним.
   Основна частина семінару була присвячена лекції з математичних методів у фінансовій галузі, яку прочитав почесний гість семінару, доктор Войцех Ілецькі (Велика Британія), який є керівником ІТ-департаменту з питань фінансових ризиків. Тематика семінару обумовлена тим, що серед клієнтів компанії EPAM Systems є багато відомих банків. Отже учасники семінару могли упевнитись, що на сучасному ринку праці є великий попит на спеціалістів з фінансової математики.
   Під час лекції пан Ілецькі розповів, що сучасні великі банки, насамперед інвестиційні, потребують чималої кількості як математиків-теоретиків, так і прикладних спеціалістів в цій галузі. Він розказав про прикладні задачі, пов’язані із складними розрахунками відсоткових ставок на довгостроковий термін, моделюванням цінової динаміки активів на сучасних фінансових ринках, тощо. Доповідач розповів про математичні методи, які застосовуються у фінансовій галузі, зокрема про застосування методу Монте-Карло. Завдяки цьому методу можна моделювати можливий результат, представлений як функція від багатьох змінних. Риск-аналіз за допомогою методу Монте-Карло використовується для розрахунку різноманітних характеристик: показників ефективності проекту, показників доцільності впроваджуваних дій, аналізу мережевого графіку реалізації і імітації кількості ресурсів.
   В процесі доповіді пан Ілецкі відповів на чисельні запитання учасників семінару. В кінці заходу представники EPAM Systems запросили всіх бажаючих взяти участь у наступних семінарах компанії.
 
 Новини ( 241 ... 255 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 191, зареєстрованих: 0, гостей: 191. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського