Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-09-26 12:11:28.0

VII Міжнародний семінар-тренінг з прикладних задач комп'ютерної та програмної інженерії ACSE’11 на ФПМ

   
20-23 вересня 2011 року відбувся VII міжнародний семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE (Applications of Software & Computer Engineering), який щорічно, починаючи з 2005 року, проводиться факультетом прикладної математики для студентів та аспірантів комп’ютерних спеціальностей нашого університету.  Цьогорічний семінар-тренінг ACSE’11 був проведений за участю та за спонсорської підтримкою ІТ-компаній EPAM Systems та СМК (Software MacKiev). У
семінарі-тренінгу ACSE’11 взяли участь студенти, аспіранти, викладачі з 13 факультетів та інститутів НТУУ “КПІ”.
   Відкрила семінар-тренінг ACSE’11 заступник декана ФПМ з навчально-методичної роботи та міжнародної співпраці, організатор семінарів-тренінгів ACSE Є.С. Сулема. Вона розказала присутнім про 7-річну історію семінарів-тренінгів ACSE, представила гостей,  присутніх на церемонії відкриття ACSE’11, та побажала учасникам семінару-тренінгу плідної роботи. Далі слово взяли
гості: Трасівулос Ціацос, професор факультету інформатики Університету Аристотеля (м. Салоніки, Греція), Олександр Орехов, директор освітніх програм компанії EPAM Systems, Геннадій Дударек, директор з розроблення прикладного програмного забезпечення компанії СМК (Software MacKiev). Вони розповіли про майстер-класи, які пропонуються учасникам ACSE’11, запросили всіх присутніх до участі та побажали учасникам семінару-тренінгу успіхів та цікавих відкриттів у галузі ІТ-знань.
 
   Слід зазначити, що основна тематика ACSE цього
року присвячувалась мультимедійним технологіям, розробленню застосунків під iOS, бізнес-аналітиці, сучасним методам розроблення та тестування програмного забезпечення, розробленню порталів на платформі Java Enterprise Edition та питанням, пов’язаним з безпекою web-додатків.
   
     Після церемонії офіційного відкриття семінару-тренінгу ACSE’11 розпочався перший
майстер-клас – “Open source tools for multimedia development”, який провів проф. Ціацос. Протягом двох днів студенти-учасники дізнавалися про сучасні “відкриті” (open source) засоби розроблення мультимедіа-компонентів, таких, як аудіо, графіка й анімація, та здобували практичний досвід застосування цих засобів. Після основної частини майстер-класу відбулось
тестування учасників, а згодом за результатами тестування учасники майстер-класу отримали від грецького професора сертифікати, які підтверджують їх активну участь у майстер-класі.
   
    Наступний майстер–клас, який відбувся на другий день роботи семінару-тренінгу ACSE’11, був присвячений розробленню застосунків під мобільною операційної системою Apple iOS. Його провели Олег Санніков, тренінг-менеджер компанії СМК (Software MacKiev), та Віталій Тополюк, провідний розробник компанії СМК
(Software MacKiev). Присутні на тренінгу дізнались про основну концепцію розробки iOS застосунків та навчилися основам програмування під iOS. Завершився майстер-клас
врученням учасникам сертифікатів від компанії СМК (Software MacKiev). На врученні були також присутні менеджери по роботі з персоналом компанії СМК (Software MacKiev) Олеся Луценко та Станіслав Сачко.
  
  Третій день семінару-тренінгу ACSE’11 розпочався з майстер-класу з бізнес-аналітики. Охочих взяти у ньому участь виявилось так багато, що у доволі великій за розмірами залі № 12 науково-технічної бібліотеки (НТБ) НТУУ “КПІ”, де проходив семінар-тренінг ACSE’11, не залишилось вільних місць. Отже, тим, хто запізнився, довелось стояти в кінці зали. Проводив майстер-клас з бізнес-аналітики Дмитро Приймак, провідний бізнес-аналітик компанії EPAM Systems. У цікавій, захоплюючий манері він розповів присутнім про професію бізнес-аналітика, особливості роботи та кар’єрні можливості для тих, хто
присвятив себе бізнес-аналітиці у галузі ІТ, також доповідач відповів на численні запитання учасників майстер-класу.
     Далі у третій день роботи ACSE’11 відбулись два майстер-класи, які провів Олексій Бєлов,
завідувач лабораторією функціонального тестування програмного забезпечення компанії EPAM Systems, а саме: майстер-клас з організації розроблення програмного забезпечення та майстер-клас з тестування програмного забезпечення.
   Майстер-клас з організації розроблення програмного забезпечення був присвячений методологіям розроблення програмного забезпечення, зокрема Agile Development. Присутні також дізнались про особливості кожного з етапів процесу розроблення програмного забезпечення.
    Під час перерви між майстер-класами Олександра Бєлова всі учасники
семінару-тренінгу були запрошені на екскурсію, присвячену маятнику Фуко, який встановлено у приміщені НТБ НТУУ “КПІ”, а також портретній галереї “Українці в світі” та виставці рідкісних книжок. Провела екскурсію М.О. Мірошниченко, завідувачка відділу соціально-економічної і художньої літератури НТБ НТУУ “КПІ”.
   Майстер-клас з тестування програмного забезпечення розпочався з того, хто такі тестувальники, якими методами вони користуються у своїй роботі. Присутні також дізнались про деякі практичні аспекти тестування програмного забезпечення, а також про те, як зробити кар’єру у підрозділі Quality Assurance.
    Останній, четвертий, день роботи семінару-тренінгу ACSE’11 був присвячений розробленню на платформі Java та складався з двох взаємопов’язаних майстер-класів.

      Перший майстер-клас під назвою ”Портальные решения на платформе Java Enterprise Edition” провела Олена Сирота, завідувачка лабораторією Java-розробок компанії EPAM Systems. Вона розповіла присутнім про різновиди порталів, їх призначення, функції, особливості створення, а
також про практичні аспекти застосування технології Java Enterprise Edition для побудови порталів. На сам кінець учасникам майстер-класу було запропоновано прийти тест на отримання сертифікату від компанії EPAM Systems.
     Другий майстер-клас з технології Java називався ”Основные сценарии угроз для web-приложений на платформе Java и способы защиты от них”. Його провів Андрій Родіонов, викладач з фізико-технічного інституту НТУУ ”КПІ”, який представляв на семінарі-тренінгу ACSE’11 компанію EPAM Systems. Доповідач розповів учасникам майстер-класу про інформаційну безпеку, навів приклади вразливостей web-додатків, що зустрічаються найчастіше, розказав про комплекс засобів безпеки та можливості Java Enterprise Edition, надав практичні поради щодо захисту web-додатків, які слід застосовувати ще на етапі розроблення. Завершився майстер-клас тестуванням учасників семінару-тренінгу.

   За результатами тестування учасники чотирьох майстер-класів, проведених фахівцями компанії EPAM Systems, отримали сертифікати від Олександра Орехова, директора освітніх програм компанії EPAM Systems.
    
Закриваючи ACSE’11, організатор семінару-тренінгу Є.С. Сулема підбила підсумки роботи семінару-тренінгу та навела учасникам статистику ACSE’11: за чотири дні семінару-тренінгу було проведено 6 майстер-класів, які відвідало близько 150 студентів, аспірантів та викладачів; найбільш активну участі у роботі  ACSE’11 взяли студенти четвертого курсу – їх кількість склала 34% від загальної кількості учасників.
  
      Наступний, восьмий, семінар-тренінг ACSE’12 заплановано на 18-21 вересня 2012 року. Запрошуємо до участі!

 
 Новини ( 211 ... 225 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 198, зареєстрованих: 0, гостей: 198. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського