Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-04-02 19:53:54.0

Звіт декана ФПМ за 2009 рік

    4 березня 2010 року декан факультету прикладної математики проф. Дичка І.А. звітував перед викладачами та співробітниками ФПМ про діяльність факультету у 2009 році.
    Розповідаючи про навчальну роботу, проф. Дичка І.А. охарактеризував контингент студентів та дав оцінку успішності навчання за результатами літньої та зимової сесій 2009 року. Зокрема, декан зазначив, що на факультеті навчаються 871 студент: 86% студентів навчаються на стаціонарі, 12% - заочники та 2% становлять іноземні студенти. Рівень успішності, тобто відсоток студентів, що навчаються на «добре» та «відмінно», на факультеті прикладної математики за результатами літньої та зимової сесій 2009 року склав 36%.
    Декан розповів, що у 2009 році ФПМ випустив 311 молодих фахівців, серед яких 148 бакалаврів, 90 спеціалістів та 73 магістри.

Прийом на 1 курс відбувався, як завжди, за п‘ятьма спеціальностями: «Прикладна математика», «Комп‘ютерні системи та мережі», «Спеціалізовані комп‘ютерні системи», «Системне програмування» та «Програмне забезпечення автоматизованих систем». Загалом на наш факультет було прийнято 132 студенти. Конкурс за поданими заявами у 2009 році був досить великим – 6,6 абітурієнтів на місце.
    Продовжуючи свій виступ, проф. Дичка І.А. торкнувся питань навчально-виховної роботи та роботи в гуртожитку №14, де мешкають 290 студентів ФПМ. Декан ФПМ висловив подяку своєму заступнику з роботи у гуртожитку Громовій В.В. за плідну організаційну роботу.
    Далі декан сказав про структурні зміни, які відбулись на факультеті у 2009 році: на ФПМ було створено кафедру програмного забезпечення комп’ютерних систем. Отже тепер у складі факультету три структурних підрозділи: кафедра прикладної математики, кафедра спеціалізованих комп’ютерних систем та кафедра програмного забезпечення комп’ютерних систем.
    Розповідаючи про професорсько-викладацький склад ФПМ проф. Дичка відзначив, що на факультеті працюють 47 викладачів, зокрема 7 професорів, докторів наук, 23 доценти, кандидати наук та 17 старших викладачів і асистентів. У 2009 році 15 викладачів навчалися на курсах підвищення кваліфікації.
    Від імені трудового колективу декан ФПМ привітав доц. Маслянка П.П., який вже третій рік поспіль перемагає у науковому конкурсі «Викладач-дослідник», та побажав йому подальших успіхів та міцного здоров’я.
    Далі декан ФПМ розповів про досягнення студентів нашого факультету. Студент 6-го курсу кафедри ПМА Вознюк С. переміг у VI-му конкурсі науково-дослідних робіт студентів і аспірантів. Студент 4-го курсу кафедри ПМА Козленко М. нагороджений дипломом за ІІІ місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з інформатики. Студенти кафедри СКС Петрук, Васильєва та Ментей нагороджені почесним дипломом на Всеукраїнській студентській олімпіаді з програмування.  Команда ФПМ нагороджена Грамотою Оргкомітету Всеукраїнської студентської олімпіади з математики за активну участь в олімпіаді. Результати магістерської роботи студента Коцара “Дослідження надійності інформаційного забезпечення АСКУЕ” (керівник доц. Плахотний М.В.) впроваджені в ЗАТ “INET”. Результати магістерської роботи студента Ковшуна “Спосіб та засоби оптимізації обробки мережного трафіку у двопроцесорних маршрутизаторах (керівник доц. Орлова М.М.) впроваджені в СП “Infopulse”. Результати магістерської роботи студента Лисюка “Способи організації мобільних WIMAX мереж” (керівник доц. Сапсай Т.Г.) впроваджені в компанії life:). А найголовнішим студентським досягненням на ФПМ стало право безкоштовно навчатися за програмою «Ingénieur Polytechnicien» в університеті «École Polytechnique» (Франція, Париж), яке здобув студент 4-го курсу Козленко М.
    Завершуючи свій виступ, декан ФПМ розказав про міжнародну співпрацю на ФПМ. В 2009 році на факультеті відбулась низка міжнародних заходів, зокрема, IX Міжнародна конференція “Інтелектуальний аналіз інформації ІАІ-2009”, міжнародна студентська олімпіада з програмування «KPI-Оpen – 2009», V міжнародний студентський семінар-тренінг з прикладних задач комп’ютерної та програмної інженерії ACSE’09  ("Applications of Computer and Software Engineering"), семінар «Новітні технології Microsoft» та семінар «День антивірусної безпеки» за участі ЗАО «Лаборатория Касперского» (Москва).
    Після виступу декана присутніми був прийнятий колективний трудовий договір на 2010 рік.
 
 Новини ( 271 ... 285 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 192, зареєстрованих: 0, гостей: 192. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського