Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2012-03-23 23:21:45.0

Лекція викладача Кіотського університету для студентів ФПМ

       19 березня 2011 року до нашого факультету завітали гості з Японії.
Цей захід відбувся в рамках Ярмарку «Освіта в Японії», що вже вдруге проводиться у НТУУ «КПІ».Перед студентами ФПМ з лекцією на тему «An Introduction to Mathematical Subjects for International Course in the Undergraduate School of Global Engineering (Why we need to study Calculua and Linear Algebra?)» виступив викладач Кіотського університету пан Володимир Мигдальський.
       Лекція розпочалась з розповіді про Кіотський університет – один з найпрестижніших ВНЗ Японії, в якому навчається понад 13 тисяч студентів, а заснований він був ще у позаминулому сторіччі, 1897 року. Після загального екскурсу про університет наш японський гість розповів студентам про програми навчання та більш детально зупинився на математичних предметах, які вивчають студенти Кіотського університету. Виявилося, що різниця між програмами з математики, за якими навчаються студенти в Україні та в Японії, не така вже й велика. Розповідаючи про особливості викладання математичних дисциплін в Кіотському університеті пан Мигдальський торкнувся й самого предмету вивчення математики, наочно пояснивши студентам, що математика – це в першу чергу мистецтво, яке просто дає інші назви складним речам. За допомогою всього декількох прикладів, наш гість довів цей тезис, який належить перу Жюля Пуанкаре. Виявилося, що математика може бути цілком зрозумілою, головне, вміти дивитися на одну й ту саму задачу з різних ракурсів.
        Після завершення пізнавальної лекції, студенти, зацікавившись Кіотським університетом, задали пану Мигдальському багато питань, зокрема про можливості навчання за програмами бакалавра та магістра. Також прозвучало кілька запитань щодо прикладного значення лінійної алгебри та математичного аналізу для таких предметних галузей, як гідравліка та транспортне планування.
       Час сплинув непомітно, та по закінченню заходу студенти виходили з аудиторії, задоволені прослуханою лекцією та сповненні бажання продовжувати ґрунтовно вивчати математичні дисципліни.
 
 Новини ( 181 ... 195 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 210, зареєстрованих: 0, гостей: 210. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського