Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-02-09 21:12:48.0

Стипендіати ФПМ: Катерина Костенко

    Ми продовжуємо серію розповідей про іменних стипендіатів ФПМ. Цього тижня мова піде про студентку шостого курсу Катерину Костенко.
 
    Вона навчалася у звичайній київській школі, яку закінчила зі срібною медаллю. Серед улюблених предметів були математика, фізика та українська мова. Вільний час присвячувала шахам, отримала 1-й розряд. З вибором факультету визначилась досить швидко, адже завжди приваблювала багатогранність математики та можливість програмно втілити свої ідеї. Про навчання на ФПМ Катерина каже: «На перших курсах навчатися було дуже складно, адже відчувалася потреба у знаннях, яких, на жаль, не було отримано у звичайній школі. Проте, завдяки використанню систематичного підходу до навчання, дисципліни, які викладаються на старших курсах, даються набагато легше».

    Науковою діяльністю Катерина Костенко почала займатися з моменту проходження виробничої практики на 3-му курсі в Інституті космічних досліджень, де вона зацікавилася спеціалізованими прикладними задачами. На даний момент Катерина займається дослідженням розповсюдження збурень геомагнітного поля та їх зв’язком з акустико-гравітаційними хвилями. Результати досліджень доповідаються на наукових конференціях. За свої здобутки Катерина вдячна своїм науковим керівникам – к.ф.-м.н. Ю.О.Селіванову та завідувачу кафедри прикладної математики д.т.н., проф. О.А. Молчанову. У майбутньому Катерина планує продовжити займатися науковою діяльністю.
 
    Наступного тижня ми розповімо про стипендіата ім. В.М. Глушкова Миколу Музиру.
 
 Новини ( 286 ... 300 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 218, зареєстрованих: 0, гостей: 218. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського