Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-04-28 11:37:02.0

«Свято інноваційних ідей – День PrintBox» на факультеті прикладної математики

   20 квітня 2011 року у холі 15 корпусу в рамках «Свята інноваційних ідей» було проведено День PrintBox.  PrintBox   – це термінал автоматичного друку, розроблений “з нуля” та впроваджений у виробництво випускниками ФПМ Олегом Кукарекою та Дмитром Комісаром. Даний апарат є вже третім у мережі, яку створено на території КПІ. Перший PrintBox знаходиться у 7-му корпусі, він був урочисто презентований 4 квітня цього року. Другий термінал встановлено у 14-му корпусі.

Свято розпочалось з привітань: теплі слова на адресу розробників та побажання подальших творчих здобутків висловили декан ФПМ проф. І.А.Дичка, директор Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку К.В.Єфремов, директор з маркетингу та впровадження Наукового парку "Київська політехніка", керівник "Інкубатора інноваційних ідей" С.В.Гарбар.
   Слід відзначити, що саме Інкубатор інноваційних ідей, який працює на базі Наукового парку та у тісній співпраці з Профспілковим комітетом студентів, є тією структурою, де завжди підтримують ентузіастів та підкажуть шляхи реалізації їх ідей та проектів. Основною метою роботи Інкубатору є підтримка студентів у втіленні їх бізнес-ідей та інноваційних розробок у життя. Для цього Інкубатор має потужну науково-дослідну базу та оснащені за сучасними стандартами лабораторії. Також тут надаються консультації з питань захисту інтелектуальної власності, юридичних та маркетингових питань. Крім того, проект активно співпрацює з підприємствами, які допомагають студентам реалізовувати їх ідеї.
   Під час презентації Олег Кукарека розповів про тернистий шлях створення системи. Він наголосив, що вони з Дмитром втілювали мрію в життя не маючи потужної матеріальної бази, фактично – на ентузіазмі. Але наполегливість та підтримка Інкубатора допомогли довести розробку до впровадження.
   Дмитро та Олег розповіли також, що хоча система й знаходиться у робочому стані, вони не збираються зупинятися на досягнутому і будуть постійно її вдосконалювати. Поступово планується змінити операційну систему та додати нові функціональні можливості.

Після презентації для учасників свята було влаштовано вікторину. Переможці отримали заохочувальні призи – картки поповнення рахунку у терміналі номіналом 10 грн.
   Далі всі бажаючі мали можливість протестувати роботу терміналу та ознайомитись з його внутрішньою будовою.
   Отже, підсумовуючи, хочемо сказати, що PrintBox є яскравим прикладом так званих «старт-апів» (start-up), якими так багаті наукові парки в розвинених країнах. Що ж, побажаємо подальших успіхів команді PrintBox та будемо сподіватись, що креативність та ентузіазм наших студентів та аспірантів дасть нам ще не один привід для проведення Свята інноваційних ідей!
 
 Новини ( 226 ... 240 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 186, зареєстрованих: 0, гостей: 186. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського