Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2011-04-07 10:41:59.0

Презентація розробки випускників ФПМ – терміналу автоматичного друку PrintBox

    4 квітня 2011 року у вестибюлі 7-го корпусу НТУУ «КПІ» відбулася презентація студентського проекту PrintBox – терміналу автоматичного друку, розробленого випускниками нашого факультету Олегом Кукарекою та Дмитром Комісаром. Це стало можливим завдяки підтримці Інкубатора інноваційних ідей наукового парку «Київська політехніка» та адміністрації університету. На презентацію завітав ректор НТУУ «КПІ» Михайло Захарович Згуровський. Він власноруч протестував термінал і запропонував встановити такий у готелі університету.


    Докладніше про проект розповідає Олег:

    “На даний момент встановлено 2 термінали – у 7-му та 14-му корпусах, а до кінця тижня буде встановлено і третій – у 15-му корпусі. Зараз система знаходиться в тестовому режимі, виправляються недоліки в програмному забезпеченні та апаратній частині.

    Користуватися терміналом дуже просто – необхідно вставити флешку, після чого він активізується і на екрані можна вибрати необхідний файл. Далі потрібно вказати сторінки для друку, кількість копій та кількість сторінок на аркуші, ввести свій номер мобільного телефону, який стане логіном для подальшого користування. Через декілька секунд на
мобільний телефон прийде SMS-повідомлення з кодом доступу до персонального аккаунту. Всім новим користувачам нараховується бонус для перевірки можливостей термінала, а також можна додатково вносити кошти через купюроприймач. Залишається натиснути на кнопку “Друк” і дочекатись появи паперового документу. Усі термінали мають зв’язок з сервером, отже надалі можна користуватись своїм аккаунтом на будь-якому з них.


    Близько року пройшло з початку реалізації проекту, але роботи ще дуже багато - плануємо змініти операційну систему, додати підтримку інших форматів документів, розширити функціональні можливості.

    Дуже приємно що в межах університету є така організація як інкубатор інноваційних ідей, яка готова підтримати студентські ініціативи і допомогти у впровадженні реальних проектів.”

    Розробники вдячні всім, хто вже скористався послугами PrintBox, та будуть раді почути відгуки й пропозиції стосовно проекту.

  
Слід відмітити, що весь шлях від виникнення ідеї до презентації розробки випускники ФПМ пройшли самостійно, отже втілення задумів та мрій досить реальне, варто тільки добре цього захотіти.


    Докладніше про проект можна дізнатись на сайті http://printbox.kiev.ua.

   Олег Кукарека та Дмитро Комісар висловлюють особливу подяку Сергію Гарбару, директору з маркетингу та впровадження наукового парку “Київська політехніка”, а також Костянтину Єфремову, директору Світового центру даних.

   Всі кошти, отримані під час проведення акції будуть перераховані студентському клубу “Інкубатор інноваційних ідей” в якості безповоротної фінансової допомоги на розвиток проекту.
 
 Новини ( 226 ... 240 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 182, зареєстрованих: 0, гостей: 182. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського