Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2007-12-21 00:17:57.0

Відео конференція з Польсько-японським інститутом інформаційних технологій

11 грудня 2007 року у реальному режимі часу було проведено заняття з англійської мови професійного спрямування на міжнародному рівні. Заняття організовано для студентів факультету прикладної математики НТУУ „КПІ” та Польсько-японського інституту інформаційних технологій.
 
Керівництво факультету забезпечило проведення заняття у режимі відео конференції всіма необхідними технічними засобами, надавши консультативну та організаційну підтримку.
Головною метою заняття було поєднати знання з англійської мови та фахову підготовку і обговорити останні досягнення науки і техніки у галузі інформаційних технологій. Для забезпечення необхідного рівня комунікації для участі у конференції були запрошені кращі студенти 3-5 курсів факультету.
 
Тема заняття – „Останні досягнення і майбутнє інформаційних технологій” – була попередньо схвалена студентами обох країн і тому викликала жваві дискусії. Учасники конференції спромоглися презентувати і обговорити декілька фахових тем, цікавих для представників обох країн.
 
А розпочали конференцію студенти 3-го курсу ФПМ презентацією про НТУУ „КПІ” (автори – С.Биков, В.Гірда, К.Свердел). Далі чудове авторське відео про ФПМ викликало захоплення аудиторії (автори – О.Майданюк, С.Крут, В.Божко, А.Козлова, М.Курутін, О.Гук, Д.Ісаєв).
У свою чергу польські студенти детально ознайомили нас із дослідженнями, які проводяться у польсько-японському інституті інформаційних технологій, акцентувавши свою презентацію на факультеті ІТ.
Після ознайомчого вступу студенти ФПМ представили до обговорення новітні досягнення у сфері інформаційних технологій, такі як „EmbeddedSystems”, “FIBEX Standards”, “Voice over IP” (автори – Д.Комісар, Д.Ковшун).
Польські студенти зацікавили всіх презентаціями на теми: “Wireless Security” та “The Future of the Cyberbabes”.
Далі згідно сценарію відео конференції студенти ФПМ С.Сенюк та І.Тишко презентували свою доповідь „GRID Computing”, у якій висвітлили такі основні питання: “What is Grid”,
“Grid Applications” and “The Role of Grid in the World and in Ukraine”.
Всі ці питання викликали жваве обговорення серед студентів обох країн. Вдало побудований сценарій заняття спонукав студентів приймати участь у дискусіях, демонструючи достатньо високий рівень володіння англійською мовою, фахову підготовку, а також налаштованість на творчу співпрацю.
 
На цьому і закінчилося перше міжнародне заняття з англійської мови у реальному режимі часу.
 
За підсумками заняття можемо сказати, що і викладачі англійської мови, і викладачі фахових дисциплін як в Україні, так і у Польщі оцінюють позитивно цей досвід і вважають за доцільне проводити і в майбутньому такі заняття. Студенти ж оцінюють такі заняття як можливість долучитися до міжнародного ринку інтелектуальної праці та оцінити свою конкурентоспроможність.
 
До наступної відео конференції студенти ФПМ підготували презентації “Open Source Software in Education” (Н.Шафоростоф), “Future of IT Specialists” (М.Комісар, І.Шелест, І.Махаєв). Студенти Польщі пропонують познайомитися з темою “Web Mining”
 
Очевидно, що вже перші результати застосування ІТ в навчанні англійської мови дають можливість говорити про можливу майбутню співпрацю на різних рівнях та у різних проектах, спрямованих на інтеграцію навчання, науки та інновацій .
Неабияким задоволенням була робота із яскравими, освіченими, творчими студентами, які у досить короткий термін змогли підготувати цікаві презентації. Їх ентузіазм та відданість цьому проекту був просто вражаючий! Всі студенти, рекомендовані до участі у конференції, працювали напружено і провели досить глибокі дослідження за своєю темою. Їх виступи були цікаві і ґрунтовні. Для студентів і викладачів це був чудовий досвід.
 
Хочемо подякувати всім, хто доклав так багато зусиль до проведення цього заходу в обох країнах: декан ФПМ – І.А. Дичка, заступник декана – Є.С.Сулема, Malgorzata Rzeznik – завідувач кафедри іноземних мов польсько-японського інституту інформаційних технологій, а також системних адміністраторів та асистентів.
 
Сподіваємось на довготривалу творчу співпрацю на теренах освіти.
 
 
 Новини ( 361 ... 375 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 219, зареєстрованих: 0, гостей: 219. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського