Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2010-04-22 23:34:26.0

Конференція молодих вчених ПМК 2010 на ФПМ

     14-16 квітня 2010 року на факультеті прикладної математики відбулась друга конференція магістрантів та аспірантів «Прикладна математика та комп’ютинг» (ПМК), яка була заснована на ФПМ у 2009 році. Метою конференції «Прикладна математика та комп’ютинг» є сприяння магістрантам в оприлюдненні та обговоренні результатів наукових досліджень, виконаних ними протягом навчання в магістратурі. Виступити на конференції також мають можливість студенти молодших курсів, які активно займаються науковою діяльністю.
    Цього року конференція була присвячена 20-річчю нашого факультету. У ПМК-2010 взяли участь близько ста учасників, більшість з яких представляла ФПМ, але були також гості з інших факультетів нашого університету (ФАКС, ФІОТ), з Інституту кібернетики НАН України та Національного авіаційного університету.
    Загалом від ФПМ було зроблено 87 доповідей, зокрема кафедра прикладної математики представила 44 доповіді, кафедра спеціалізованих комп’ютерних систем – 31, а також 12 доповідей було представлено від нової кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем.
    Пленарне засідання конференції ПМК-2010 відкрив голова оргкомітету д.т.н., проф. Дичка І.А., декан ФПМ. Він привітав усіх присутніх, сформулював основні цілі конференції, розповів про розподіл доповідей за секціями, а також побажав всім удачі та творчих успіхів.
    Далі з доповіддю на тему «Методи статистичного контролю за розкриттям інформації» виступив доцент кафедри ПМА Чертов О.Р. Він розповів про сучасні проблеми, з якими стикається статистика, зокрема про проблему розголошення конфіденційної інформації, що може відбуватись в результаті оприлюднення статистичних даних. Для запобігання цьому застосовують спеціальні методи статистичного контролю за розкриттям інформації.  Доповідач запросив всіх присутніх на свою доповідь на конференції «Інтелектуальний аналіз інформації» ІАІ-2010 (18-21 травня 2010 р.), яка буде присвячена математичним аспектам даної проблеми.
    Після пленарної доповіді конференція ПМК-2010 продовжила свою роботу у двох секціях – «Прикладна математика» та «Комп’ютинг».
Тематика конференції передбачила досить широкий спектр питань, з яких були зроблені доповіді, зокрема: прикладна математика та прикладні рішення, прикладна математика в ІТ-технологіях, кодування та ущільнення даних, бази даних та знань, інтелектуальний аналіз та обробка інформації, компоненти штучного інтелекту в технічних системах, мультимедійні комп’ютерні засоби, веб-технології, комп’ютерна графіка, і це тільки частина того, що було обговорено на конференції. Такий діапазон тем свідчить про різноманітність наукових інтересів магістрантів і молодих вчених.
    Отже, другу конференцію «Прикладна математика та комп’ютинг-2010» можна вважати проведеною успішно. Була досягнута основна мета організаторів – надати можливість молодим вченим представити результати своїх наукових досліджень.
    За результатами конференції ПМК-2010 видано збірник тез доповідей.
 
 Новини ( 271 ... 285 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 196, зареєстрованих: 0, гостей: 196. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського