Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2016-09-05 23:46:19.0

День першокурсника 2016

     31 серпня 2016 року відбулося традиційне свято для юнаків та дівчат, які нещодавно приєдналися до нашої університетської родини — День першокурсника. Цього року їх кількість перевищила чотири тисячі, і всі вони зібралися на площі Знань, щоб прийняти привітання від колективу Київської Політехніки та почесних гостей свята.
    Урочистості розпочались виступом заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних сил України і хвилиною мовчання, якою усі присутні вшанували пам’ять київських політехніків, які віддали свої життя за свободу української держави. Після цього відбулось покладення квітів до меморіалу Героям Небесної Сотні та до пам’ятників видатним ученим, що навчалися та працювали в КПІ.    
    Традиційно з напутнім словом до першокурсників звернувся ректор нашого університету академік НАН України Михайло Захарович Згуровський. Він висловив переконання, що новоспечені студенти зробили правильний вибір як для свого майбутнього, так і для майбутнього нашої країни. Михайло Захарович порадив першокурсникам використати всі можливості для розвитку, які надає своїм вихованцям КПІ, та побажав успіхів на обраному шляху. Також з привітаннями виступили Герой України, перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк, випускник КПІ народний депутат України Дмитро Андрієвський, колишній Прем’єр-міністр України Віталій Масол, голова Секції вихованців КПІ в Польщі Януш Фукса та інші.     
    Згодом першокурсникам та гостям свята продемонстрували технічно-наукові розробки студентів і співробітників університету, такі як два перегонові боліди «Формула студент КПІ», які брали участь у міжнародних змаганнях серії «Formula SAE» у Чехії (2015 р.) та Угорщині (2016 р.), безпілотні літальні апарати, спроектовані студентами факультету авіаційних і космічних систем тощо.     
    Після показу технічних досягнень перед гостями свята урочистою колоною пройшли університетські спортсмени, які вибороли перемоги на турнірах різних рівнів, учасники ліги КВК КПІ та народних колективів художньої творчості Центру культури і мистецтв університету, а також переможці конкурсів «Королева КПІ–2016» Анна Боєва та «Містер КПІ–2015» Дмитро Юрченко.
    Насамкінець відбулися виступи художніх колективів Центру культури і мистецтв університету – Народної капели бандуристів, Народної академічної хорової капели, Народного ансамблю народного танцю «Політехнік», Народного ансамблю бального танцю «Стиль», Народного естрадного комедійного театру аматорів «ЕТА», Вокального ансамблю «Сьоме почуття» та інших.     
    Після завершення свята на площі Знань офіційні заходи для першокурсників ФПМ продовжились зборами на факультеті, де майбутніх прикладних математиків та програмістів щиро привітав декан ФПМ Дичка Іван Андрійович, а заступник декана з навчально-виховної роботи Темнікова О.Л. познайомила з їх першим розкладом та правилами внутрішнього розпорядку. Першокурсники також познайомились з кураторами-викладачами та кураторами-студентами своїх груп. Згодом нові студенти ФПМ зі задоволенням та гордістю отримали свої залікові книжки.     
    Тож бажаємо нашим першокурсникам наполегливості та успіхів у навчанні, творчих досягнень і цікавих студентських років!
 
 Новини ( 76 ... 90 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 201, зареєстрованих: 0, гостей: 201. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського